Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. Εμ. Παππά ζητούν 10 σύμβουλοι- Η ποιότητα του νερού και η ασφάλεια του δημοτικού σχολείου Ν. Σουλίου στο επίκεντρο


Να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Εμμανουήλ Παππά, ζητούν δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, με τα θέματα της ποιότητας νερού, αλλά και της ασφάλειας του κτηρίου του δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου, να βρίσκονται στην «αιχμή του δόρατος» του συγκεκριμένου αιτήματος.

Οι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι Εμμανουήλ Παππά με το αίτημά τους επισημαίνουν την ανάγκη ενημέρωσης του σώματος τόσο για το μείζον ζήτημα της ποιότητας νερού, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για πιθανές λύσεις, όσο και για το ζήτημα της ασφάλειας του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου, στο οποίο πρόσφατα εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

 

Αναλυτικά, στο αίτημα των 10 δημοτικών συμβούλων αναφέρονται τα εξής:

 

«Κύριε Πρόεδρε,

 

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων και το σχετικό άρθρο 6 παράγραφος 2 του Νόμου 5056/2023, υπάρχει η δυνατότητα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν αιτήσεως του 1/3 των μελών του Δ.Σ.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και αφού έχουμε εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό δημοτικών συμβούλων, αιτούμαστε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με δύο θέματα προς συζήτηση:

 

1ο: Το μείζον θέμα που έχει προκύψει στο Δήμο μας, αυτό της ποιότητας του νερού. Θα πρέπει να ενημερωθεί το σώμα πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, αλλά και να πάρουμε αποφάσεις κατόπιν συζήτησης για τις πιθανές λύσεις του σημαντικού αυτού προβλήματος για την καθημερινότητα των Δημοτών αλλά για για την υγεία τους.

2ο: Ύστερα από την πυρκαγιά στο δημοτικό σχολείο Νέου Σουλίου, έχουν προκύψει αρκετά ερωτηματικά σε σχέση με την ασφάλεια του κτηρίου. Για τον λόγο αυτό, πρέπει ύστερα από συζήτηση να εξετάσουμε τις πιθανές αποφάσεις που χρειάζεται να πάρουμε.

Εισηγητής των θεμάτων – Χρήστος Τσούκαλος – Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

 

Οι αιτούντες σύμβουλοι

 

1. Τσούκαλος Χρήστος

 

2. Αρναούτογλου Δημήτριος

 

3. Στεφανούδης Κωνσταντίνος

 

4. Κηπουρός Σωτήριος

 

5. Κάτος Αθανάσιος

 

6. Κώρης Κωνσταντίνος

 

7. Αλιατίδης Θεόδωρος

 

8. Μπαλτζίδης Κωνσταντίνος

 

9. Μπέλαγκρα Μαρία

 

10. Νικητόπουλος Στέργιος – Επικ. Ελάσσονος Αντιπολίτευσης».

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη