Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 19η Έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού στο Βελίκο Τύρνοβο της Βουλγαρίας


Ο Δήμος Σερρών συμμετείχε στην19η Έκθεση πολιτιστικού τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου 2024, στη βουλγαρική πόλη του Βελίκο Τύρνοβο.

 

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν μεγάλο στο περίπτερο που διέθετε ο Δήμος Σερρών και στο οποίο υπήρχαν προϊόντα από σερραϊκές επιχειρήσεις. Στους Βούλγαρους και ξένους επισκέπτες παρουσιάστηκαν οι ομορφιές, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή μας.

 

Την σερραϊκή αποστολή υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Βελίκο Τύρνοβοκ. Daniel Panov, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Spirdonov Vencislav και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Neyko Genchev.

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησαν στην Έκθεση, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρυσοβαλάντης Καζακίδης, η Υπεύθυνη του γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων κ. Ελισάβετ Γουγούσκα και ο ειδικός συνεργάτης της Δήμαρχου κ. Γεώργιος Ταράσης.

 

Η σερραϊκή αποστολή είχε σειρά επαφών με φορείς της περιοχής, αλλά και με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της βουλγαρικής πόλης. Από πλευράς του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία με το ΔΙΠΑΕ-Πανεπιστημιούπολη Σερρών, καθώς σε τμήμα του, διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σερρών και η πόλη Βελίκο Τύρνοβο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας έχουν υπογράψει πρωτόκολλοαδελφοποίησης για διμερή συνεργασία στις 22 Μαρτίου 1992.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη