Καθολική Εκκλησία Ελλάδος / Σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος – «Επενδύσεις» 3 εκατ. ευρώ σε νυχτερινά κέντρα


Δύο ανώτατα στελέχη της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος και πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην περιοχή της Πελοποννήσου βρίσκονται υπό έρευνα από την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, για υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή, υπό την ηγεσία του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά, ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ, αποσύρθηκαν από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας και επενδύθηκαν σε νυχτερινά κέντρα.

 

Συγκεκριμένα, η Αρχή ανακάλυψε ότι αυτά τα ποσά μεταφέρονταν από συγκεκριμένους λογαριασμούς που διαχειρίζονταν οι δύο ιερείς και κατέληγαν σε λογαριασμούς συγκεκριμένων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, παρουσιάζοντάς τα ως επενδύσεις σε αυτού του είδους επιχειρήσεις.

Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Τι προκύπτει από την έρευνα

 

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν ενδείξεις για τη διάπραξη σοβαρών αξιόποινων πράξεων, όπως η υπεξαίρεση και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο πρόσφατη ύποπτη χρηματική μεταφορά, ύψους 50.000 ευρώ, εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες.

 

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται να έχουν λάβει τα μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ το πόρισμα της έρευνας διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αυτός θα διεξαγάγει έρευνα για το κακούργημα της υπεξαίρεσης που βαραίνει τους δύο ιερείς, καθώς και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά τους ιδιώτες-επιχειρηματίες.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη