Σέρρες: Αύξηση στο φαινόμενο κλοπών και βανδαλισμών στους κάδους ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων- Τι αναφέρει η εταιρεία


Αύξηση των περιστατικών κλοπής υλικού από τους κάδους ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων του Δήμου Σερρών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία TEXCYCLE, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα Ανακύκλωσης Ενδυμάτων και Υποδημάτων για λογαριασμό του Δήμου Σερρών.

 

Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως ορισμένοι επιτήδειοι εισέρχονται ή σκαρφαλώνουν στους κάδους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα, αφαιρώντας υλικό που προορίζεται για ανακύκλωση, δίνοντας στη δημοσιότητα και σχετική φωτογραφία.

(Το στιγμιότυπο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία TEXCYCLE)

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συγκεκριμένα άτομα αφήνουν επίσης διασκορπισμένα πέριξ των κάδων ρούχα και σακούλες, δημιουργώντας μία άσχημη εικόνα, ενώ με τις ενέργειες αυτές, δημιουργούνται ζημιές στους κάδους με συνέπεια πολλές φορές να καθίστανται μη λειτουργικοί.

 

Η TEXCYCLE καλεί τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες τέτοιων φαινομένων να επικοινωνούν άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία ή τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Σερρών, αναφέροντας το περιστατικό της κλοπής, ώστε να μπορούν οι αρχές να παρέμβουν εγκαίρως, επισημαίνοντας πως η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα.

 

Τα τηλέφωνα που θα πρέπει οι πολίτες να απευθύνονται είναι τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 100

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 23210 37563

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της TEXCYCLE έχει ως εξής:

«Τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία μας διαχειρίζεται το σύστημα Ανακύκλωσης Ενδυμάτων και Υποδημάτων για λογαριασμό του Δήμου Σερρών, έχοντας τοποθετήσει κάδους συλλογής σε διάφορα σημεία της πόλης. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το σύστημα ανακύκλωσης παρέχεται προς το Δήμο Σερρών δωρεάν και μάλιστα με ανταποδοτικό όφελος για τις συλλεγόμενες ποσότητες. Το πρόγραμμα έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία χάρη στην υπεύθυνη στάση των πολιτών, οι οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια για την κουλτούρα ανακύκλωσης που επιδεικνύουν και τους οποίους θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε. Θα θέλαμε επίσης να διαβεβαιώσουμε ότι το σύνολο των ποσοτήτων που συλλέγονται, ανακυκλώνονται σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια και την ιεράρχηση που τίθενται στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών κλοπής υλικού από τους κάδους. Ορισμένοι επιτήδειοι εισέρχονται ή σκαρφαλώνουν στους κάδους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα, αφαιρώντας υλικό που προορίζεται για ανακύκλωση. Αφήνουν επίσης διασκορπισμένα πέριξ των κάδων ρούχα και σακούλες, δημιουργώντας μία άσχημη εικόνα που δε μας αξίζει. Επίσης, με τις ενέργειες αυτές, δημιουργούνται ζημιές στους κάδους με συνέπεια πολλές φορές να καθίστανται μη λειτουργικοί.

Θα θέλαμε θερμά να παρακαλέσουμε τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες τέτοιων φαινομένων να επικοινωνούν άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία ή τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Σερρών, αναφέροντας το περιστατικό της κλοπής, ώστε να μπορούν οι αρχές να παρέμβουν εγκαίρως. Η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα.

Τα τηλέφωνα που θα πρέπει οι πολίτες να απευθύνονται είναι τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 100

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 23210 37563».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη