Αθ. Μασλαρινός: «Μεγάλη είναι η χαρά για τον δρόμο που ανοίξαμε, από τις νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Τερπνή» (Άρθρο)


Του Αθανάσιου Μασλαρινού

Επικεφαλής παράταξης «Ενωμένοι για τη Βισαλτία»- τ. Δήμαρχος Βισαλτίας

 

Πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση που παρακολουθήσαμε για τις νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Τερπνή Σερρών από την ερευνητική ομάδα. Αυτές οι ανακαλύψεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε με το παρελθόν, να κατανοήσουμε καλύτερα τις ρίζες μας και να πορευθούμε στο μέλλον.

 

Οι νέες πληροφορίες μας προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ιστορία της περιοχής και μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την σημασία για την αρχαία πόλη και την περιοχή ευρύτερα.

 

Σημαντικότατος θα αποδειχθεί σε βάθος χρόνου ο ρόλος των αποκαλύψεων στην τοπική κοινωνία.

 

Αυτές οι ανακαλύψεις μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας. Ήδη, έχουμε προκαλέσει το ενδιαφέρον πέρυσι και φέτος, με τις επισκέψεις σχολείων στον χώρο των ανασκαφών και στην γύρω περιοχή. Εδώ, οφείλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας «Σέρρες – Φος» για την καθοριστική συμβολή του σε αυτό και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, οι οποίοι με τόσο ζήλο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

 

Φυσικά, οφείλω ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα. Δημητρία Μαλαμίδου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Σερρών, στην κα. Laurianne Sève, Διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και σε όλη την ομάδα εργασιών.

 

Θα χαρώ πολύ να συνεχίσουν την συνεργασία, που μαζί ξεκινήσαμε το 2022, με το Δήμο Βισαλτίας προκειμένου να αποκαλυφθούν όλοι οι αρχαιολογικοί θησαυροί της περιοχής μας. Σίγουρα και άλλα ευρήματα στο μέλλον θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της περιοχής.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη