Βασίλης Τερζής Σέρρες / «Απαιτώ από την κ. Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να σταθούν στο ύψος τους…»


Δεν πάνε 10ημέρες, 7 Οκτωβρίου, όταν δημοσιεύθηκε Δελτίο Τύπου με αφορμή το «οριστικό;;;» κλείσιμο του κολυμβητηρίου και τις καθυστερήσεις ενσωμάτωσης των υπαλλήλων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στον Ο.Ε.Υ του Δήμου. Αποτέλεσμα του πρώτου, 500 και πλέον ωφελούμενοι εκτός του «υγρού στίβου». Αποτέλεσμα του δευτέρου, άλλοι500 περίπου Σερραίοι Δημότες χωρίς το «ΑΡΤΙΟ», το γυμναστήριο και το μπαλέτο που λειτουργούσε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Είναι και οι απευθείας αναθέσεις, κοντά στο 1.500.000€ τους πρώτους 9 μήνες!!!

Στον τίτλο και στον επίλογο είχα γράψει, «Αέρας φουσκώνει τα πανιά, Αέρας τα ξεσκίζει».Προφητικό ή μήπως Ρεαλιστικό;;;

Δυο χρόνια πριν ξεκίνησε μια σοβαρή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός που θα διεκδικούσε τον Δήμο. Φτάσαμε έως ένα σημείο στην αρχή. Το παλέψαμε κάποιοι μέχρι τέλους. Είχαμε να αντιτάξουμε λίγα πράγματα, μα ίσως αυτά από τα οποία είχε περισσότερο ανάγκη η κοινωνία, «Το Νέο», «Το Φρέσκο», «Το Καινούριο», «Την επιστροφή στην κανονικότητα», κάποιος έλεγε συχνά,«ας πάει στην ευχή το παλιό…».

«Νέα Αρχή» το είχα ονομάσει όταν ανέλαβα επικεφαλής κατακαλόκαιρα, 60 ημέρες πριν το τέλος. Ήξερα τι είχα μπροστά μου, μα πάνω από όλα ήξερα με τι και με ποιους είχα να κάνω. Μικρή οι Σέρρες και καθημερινά την κάνουμε ακόμη πιο μικρή. Γνωριζόμαστε, είχα στην πλάτη μου και μια πολύ διδακτική 9χρονη θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσπάθησα μέχρι τέλους και να δημιουργήσουμε συνδυασμό και να συνεργαστούμε. Αποχώρησα, δε μπορούσα να συμβιβαστώ με πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος. Κάποιοι συνέχισαν, περνώντας από το «ανάθεμα στο ευλόγησον», το είχαν πάρει απόφαση, να είναι απέναντι… 

Τα γεγονότα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο δε μου προκάλεσαν έκπληξη, όπως δε θα μου προκαλέσει έκπληξη μελλοντικά να δω τα ίδια πρόσωπα σε αντίστοιχες θέσεις ευθύνης. Ήταν και η άλλη αντιπαράθεση «μεταξύ τους», η πρώτη, για την «Πολιτεία των Ευχών», αναμενόμενο, ίσως με χειρότερες προεκτάσεις….

Φτάνει, ως Πολίτης και όχι ως κάτοικος, δεν το εύχομαι…το απαιτώ από την κ. Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να σταθούν στο «ύψος τους» και μαζί τους όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Το απαιτώ για τα παιδιά μας, το απαιτώ για αυτόν το τόπο «…τον μικρό τον μέγα»...

 

 

Με τιμή

 

Βασίλης Τερζής

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη