Σέρρες / «Ρινγκ» το Δημοτικό Συμβούλιο – Αντιδήμαρχοι πιάστηκαν στα χέρια


▪ Δ. Μιχτσόγλου σε Γ. Καδή: «Παίρνεις τα μηχανήματα για να κάνεις τα προσωπικά σου ρουσφέτια κι όχι για να κάνεις δρόμους»

▪ Γ. Τουρτούρας: «Παθαίνουμε ζημιά γιατί δύο αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να τα βρουν;»

▪ Δ. Μιχτσόγλου και Γ. Καδής επιτέθηκαν ο ένας στον άλλον, το ότι δεν «έπεσε ξύλο» οφείλεται σε ορισμένους που μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν, ενώ «αντάλλαξαν» βαρύτατες εκφράσεις και ύβρεις

 

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

 

Μία «μαύρη σελίδα» στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών «γράφτηκε» το βράδυ της Τετάρτης, καθώς παραλίγο να μετατραπεί σε «ρινγκ», εξαιτίας του άγριου καυγά που ξέσπασε μεταξύ των Αντιδημάρχων Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Μιχτσόγλου και Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Καδή.

 

Το απίστευτο «σκηνικό» έφερε στην… επιφάνεια τα σοβαρά εσωπαραταξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παράταξη της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα, για τα οποία φέρει στο ακέραιο την ευθύνη η ίδια η επικεφαλής της παράταξης.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν τέθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Προμηθειών, το θέμα της συγκρότησης επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμήθειας- μίσθωσης μηχανημάτων έργου έτους 2024, σύμφωνα με το νόμο 4412/16 και κυρίως όταν ανακοινώθηκαν τα μέλη που θα απαρτίζουν την επιτροπή.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εργολαβία εκμίσθωσης μηχανημάτων για την εκτέλεση έργων συντήρησης αγροτικής οδοποιίας, ύψους 185.752€ (με ΦΠΑ).

 

Τα μέλη της επιτροπής που ανακοινώθηκαν, προέρχονται από την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, αρμοδιότητας δηλαδή του κ. Γιώργου Καδή, τη στιγμή που η εργολαβία αφορά σε έργα συντήρησης αγροτικής οδοποιίας, αρμοδιότητας του κ. Δημήτρη Μιχτσόγλου, γεγονός που επισημάνθηκε από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους.

 

Ο πρώτος που εξέφρασε τις ενστάσεις του και διαχώρισε τη θέση του από την παράταξή του, ήταν ο Αντιδήμαρχος Έργων Σάκης Γάτσιος, ο οποίος διευκρίνισε πως πρόκειται για έργα συντήρησης αγροτικής οδοποιίας και πως το λογικό είναι αρμόδιες για το ζήτημα να είναι είτε οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε η Τεχνική Υπηρεσία, διερωτώμενος για ποιον λόγο να είναι υπεύθυνη η Πολιτική Προστασία.

 

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχτσόγλου τόνισε με έμφαση πως «ο κ. Καδής θεωρεί ότι τα μηχανήματα τα έφερε από τον μπαμπά του» και εξέφρασε την άποψη πως τα μηχανήματα που έχει ο κάθε Δήμος δεν πρέπει να τα διαχειρίζεται ένας άνθρωπος, με την Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα να απαντά πως τα μηχανήματα ανήκουν στην πολιτική προστασία και πως σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες στέλνονται εκεί που προβλέπει η μελέτη και εκεί που αποφασίζουν οι υπηρεσίες.

 

Τον λόγο πήρε ακολούθως ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τουρτούρας, ο οποίος συμφώνησε με τον κ. Μιχτσόγλου,  επεσήμανε το «εσωτερικό» πρόβλημα στη λειτουργία της δημοτικής αρχής θέτοντας το χαρακτηριστικό ερώτημα «παθαίνουμε ζημιά γιατί δύο αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να τα βρουν;» και πρόσθεσε: «Στη δική μας δημοτική αρχή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την αγροτική οδοποιία είχε και τα μηχανήματα. Είναι άλλο το κομμάτι της πολιτικής προστασίας, άλλο της αγροτικής οδοποιίας, το οποίο φυσικά και θα έπρεπε να είναι στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να ελέγχεται από την υπηρεσία, για να μπορεί να βγάλει άκρη. Στέλνουμε τα αιτήματα σαν πρωτογενής τομέας στον κ. Μιχτσόγλου, μας λέει ‘δεν έχω μηχανήματα, δεν μου τα δίνει ο κ. Καδής’, γίνεται ένα μπέρδεμα. Το ξέρετε ότι έχει ‘βγει’ το καλοκαίρι, δεν έχουν εμφανιστεί γκρέιντερ, με αποτέλεσμα να ρημάζουν τα μηχανήματά μας; Πόσες μέρες το κάθε μηχάνημα δούλεψε στα χωριά; Παθαίνουμε ζημιά γιατί δύο αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να τα βρουν; Δεν ξέρετε τι τραβάμε για να πάμε στον κάμπο».

 


Ακολούθως ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχτσόγλου ζήτησε συγνώμη από όλα τα χωριά, καθώς- όπως ανέφερε- επί 9 μήνες τους έλεγε πως θα «βγει» εργολαβία για αγροτική οδοποιία, αλλά δεδομένων των συνθηκών και της συγκεκριμένης απόφασης, δεν θα μπορούν να γίνουν τα έργα.

 

Η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Καδή, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη και απευθυνόμενος στον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Παντελή Χράπα (και πρώην στέλεχος της δημοτικής αρχής του Π. Αγγελίδη), τον ρώτησε ποιος είχε τα μηχανήματα επί θητείας Αγγελίδη κι αν ήταν υπεύθυνος ο κ. Γρηγοριάδης ως Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, ευελπιστώντας στην αρνητική απάντηση του κ. Χράπα, που όμως δεν «ήρθε» ποτέ.

 

Και δεν «ήρθε» ποτέ, αφού ακολούθησε η «έκρηξη» του κ. Μιχτσόγλου, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Καδή ότι θέλει τη διαχείριση των μηχανημάτων, προκειμένου να εξυπηρετεί τα προσωπικά του ρουσφέτια, λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Καδή: «Αρκετά σε ανεχτήκαμε. Παίρνεις τα μηχανήματα για να κάνεις τα προσωπικά σου ρουσφέτια κι όχι για να κάνεις δρόμους».

 

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρυσούλα Δρίγκα αναγκάστηκε να διακόψει για μερικά λεπτά τη συνεδρίαση και αντί να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η κατάσταση κόντεψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού στον διάδρομο του Διοικητηρίου οι δύο άνδρες επιτέθηκαν ο ένας στον άλλον, το ότι δεν «πιάστηκαν στα χέρια» οφείλεται σε ορισμένους που μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν, ενώ «αντάλλαξαν» βαρύτατες εκφράσεις και ύβρεις.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη