Γιώργος Λιάγκας / Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το «ρεπορτάζ» για τον θάνατο του Μπάλντοκ


Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραπέμπεται ο Γιώργος Λιάγκας μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το χθεσινό «ρεπορτάζ» για το ακίνητο στο οποίο έμενε ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τζόρτζ Μπαλντοκ.

 

Μάλιστα, στο ζήτημα αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος, ενώ υπήρχε και πανό στον χθεσινό αγώνα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπάγερν, το οποίο στρεφόταν τόσο κατά του παρουσιαστή του Ant1 όσο και κατά της ΕΣΗΕΑ.

 

Με φόντο όλα τα τα παραπάνω, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης προχώρησε σε αυτεπάγγελτη έγκληση εναντίον του δημοσιογράφου ο οποίος πλέον καλείται να απολογηθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης (15/10).

 

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λιάγκας χθες, και μετά την δριμεία κριτική που του ασκήθηκε, ανήρτησε στο Instagram story, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη του ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι κατανοεί απόλυτα τις «αντιδράσεις».

 

Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο εν λόγω παρουσιαστής προκαλεί αντιδράσεις για τα όσα λέγονται στις εκπομπές του. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2023 το ΕΣΡ επέβαλε βαρύτατο πρόστιμο στον ΑΝΤ1 για τον τρόπο που προβλήθηκε η υπόθεση του βιασμού 12χρονης στον Κολωνό από την εκπομπή «Το πρωινό». Τον δε Νοέμβριο του 2019 ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του, στον Σκάι τότε, έκαναν αναπαράσταση του φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ , προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις. Για εκείνη την υπόθεση το ΕΣΡ είχε επιβάλει στον Σκάι συνολικό χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ και αναστολή μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για μια εβδομάδα (20-24/1/2020).

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη