Διαμαρτυρία της Ένωσης Επαγγελματιών - Εμπόρων Σιδηροκάστρου


Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Σιδηροκάστρου

Η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Σιδηροκάστρου εκφράζει τη βαθύτατη δυσαρέσκειά της για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Καντίνας στο Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου, το οποίο όχι μόνο πραγματοποιείται χωρίς την παραμικρή ενημέρωση των τοπικών καταστημάτων, αλλά επίσης υπονομεύει ξεκάθαρα την τοπική αγορά.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε από ποιον ακριβώς αποφασίστηκε να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση χωρίς να ληφθούν υπόψη οι τοπικοί επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, που στηρίζουν καθημερινά την οικονομία της περιοχής. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αφορά καντίνες που προέρχονται εκτός Σιδηροκάστρου, χωρίς καμία συνεννόηση με τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Ακόμα χειρότερα, οι πρώτες ύλες – κρέατα, ψωμιά και άλλα τρόφιμα – που θα διατεθούν στο φεστιβάλ δεν αγοράστηκαν από την τοπική μας αγορά, αλλά από εξωτερικούς προμηθευτές.

Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η υποτίμηση των τοπικών επιχειρήσεων; Πώς είναι δυνατόν να στηρίζεται ένας τέτοιος θεσμός που αγνοεί εντελώς τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι καθημερινά παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες;

Επιπλέον, αναφέρεται πως μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην κοινωνική δράση "Αξιοπρέπεια", αλλά δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία σχετικά με το ποιο ίδρυμα της τοπικής μας κοινωνίας θα ωφεληθεί, ούτε πώς θα εξασφαλιστεί η διαφάνεια σε αυτήν τη διαδικασία.

Ζητούμε άμεσες εξηγήσεις από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης και απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια που θίγει και υποβαθμίζει την τοπική επιχειρηματικότητα. Οι τοπικοί επιχειρηματίες έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται και να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Δεν θα δεχθούμε την αδιαφορία και την περιθωριοποίηση μας.

Η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Σιδηροκάστρου

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη