ΣΥΡΙΖΑ / Καταθέτει πρόταση για Προανακριτική για το «μπάζωμα» στα Τέμπη


Πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών θα καταθέσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ερχόμενη Τετάρτη (16/10), όπως ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

 

Στο επίκεντρο της πρότασης αναμένεται να βρεθεί το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, για το οποίο υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής καθώς και κατά του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού από τον εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ υπάρχουν ερωτήματα για την εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δε θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι μνήμες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για το έγκλημα των Τεμπών. Ως εκ τούτου με απόφαση του προεδρείου της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «αν ο κ. Μησοτακης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης».

 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν την πρωτοβουλία θα στηρίξουν και άλλα κόμματα, ανέφερε: «Καλούμε καταρχάς τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν αυτή την πρωτοβουλία. Έχουμε κατα καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τους απασχολεί. Πιστεύουμε πως εδώ υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε».

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη