ΣΕΡΡΕΣ: Το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος στην Τουρκία με πρόγραμμα Erasmus+ (ΦΩΤΟ)


Δελτίο Τύπου από το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος Σερρών αναφέρει:

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη κινητικότητα του ευρωπαϊκού μας  προγράμματος που πραγματοποιήθηκε  στην Τουρκία στις 12-19 Οκτωβρίου. Έλληνες, Τούρκοι και Ισπανοί μοιραστήκαμε ιδέες και εμπειρίες σε ένα ιδιαιτέρως πλούσιο και οργανωμένο πρόγραμμα φιλοξενίας που περιελάμβανε:

 

Θερμή υποδοχή από τους Τούρκους εταίρους μας στο Yeni Pazar, συνάντηση με τον δήμαρχο της μικρής αυτής πόλης, παιχνίδια γνωριμίας και περιβαλλοντικές δραστηριότητες για τους μαθητές στο χώρο του σχολείου, αλλά και εκπαίδευση των καθηγητών πάνω στη χρήση 3D εκτυπωτή. Περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Αφροδισιάδας και της Νύσας, στις ορυκτές αναβαθμίδες του Pamukkale και στα λουτρά της Κλεοπάτρας.

 

Επίσκεψη στο πανεπιστήμιο του Ντενιζλί, σε εργοστάσιο γεωθερμίας  και στη διάσημη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta, Iztuzu. Περίπατο στη λίμνη Ula και καθαρισμό από σκουπίδια της παρόχθιας  περιοχής, συμμετοχή της ομάδας σε έκθεση προγραμμάτων Erasmus+ στην πόλη του Αϊδινίου, επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Αϊβαλί και στο Çanakkale.

 

Για μια ολόκληρη βδομάδα επτά μαθητές και δύο καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε στην ευλογημένη Γη της Ιωνίας. Μελετήσαμε  τα χνάρια που άφησαν στον τόπο οι πρόγονοι μας – μακρινοί και κοντινοί-, γνωρίσαμε τη σύγχρονη Τουρκία και τους φιλόξενους ανθρώπους της, ανταλλάξαμε με τους εταίρους μας εκπαίδευση και πολιτισμό. Επόμενο ραντεβού στην Ελλάδα την άνοιξη του 2025!

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη