Μέγα φιάσκο με το «ελληνικό FBI» / Διέρρευσαν τα ονόματα εκατοντάδων αστυνομικών


Λίγο καιρό μετά τις διθυραμβικές ανακοινώσεις για τη δημιουργία του «ελληνικού FBI» (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος), στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικρατεί αναστάτωση, αφού δημοσίευμα αποκάλυψε το οργανόγραμμα και τα στελέχη αυτής της νέας υπηρεσίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «το ελληνικό FBI έγινε σουρωτήρι», το πρωί της Τρίτης ιστοσελίδα αστυνομικών ειδήσεων δημοσίευσε το οργανόγραμμα των 550 στελεχών, αλλά και τα προσωπικά τους στοιχεία. Η ανάρτηση στη συγκεκεριμένη ιστοσελίδα κατέβηκε λίγο αργότερα, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει.

 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διεξάγει έρευνα και αναζητά την πηγή της διαρροής, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση που κάνει λόγο για «απαράδεκτη διαρροή προσωπικών στοιχείων αστυνομικών».

 

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως «με την δημοσιοποίηση των ονομάτων κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους. Η διαταγή που περιλαμβάνει τα ονόματα των αστυνομικών πήγε σε πολλές υπηρεσίες και θα διερευνηθεί πώς έγιναν γνωστά τα ονόματά τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

 

«Ως Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλουμε τη δημοσίευση-διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων συναδέλφων μας από συγκεκριμένο ιστότοπο.

 

Δεν μας ενδιαφέρει επ’ ουδενί αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως «αποκλειστικές πληροφορίες», το μόνο που μας αφορά είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες…

 

Ως Ε.ΑΣ.Υ.Α. από την πλευρά μας, από κοινού με το νομικό μας τμήμα, επεξεργαζόμαστε ήδη την προσφυγή στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας.

 

Κλείνοντας, αρνητική και αλγεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική, έως αυτή τη στιγμή, σιωπή της Ηγεσίας για το όλο περιστατικό !!!».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη