Hellenic Train / Ελεγκτής έπαιρνε χρήματα από μετανάστες χωρίς να κόβει εισιτήριο


Ελεγκτής στον Προαστιακό, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Χαλκίδα, λάμβανε χρηματικά ποσά από επιβάτες, κυρίως μετανάστες, χωρίς να τους «κόψει» το εισιτήριο, «τσεπώνοντας» τα χρήματα, ενώ κάποια στιγμή επιβάτης τον κατέγραψε στο κινητό του.

Η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού και πως έχει ενεργοποιήσει εντατικούς εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

 

Σχετικά με το υλικό βίντεο στο οποίο καταγράφεται συνοδός του Προαστιακού σιδηρόδρομου, να λαμβάνει από τουλάχιστον έναν επιβάτη χρηματικό ποσό, εν αγνοία της εταιρείας μας, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα.

 

Τέτοιου είδους ανάρμοστα περιστατικά είναι ανεπίτρεπτα και αδικαιολόγητα και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων της Hellenic Train και δεν αντανακλά τη δέσμευση των ανθρώπων μας να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

 

Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία.

 

Ταυτόχρονα, από τη δική μας πλευρά, διερευνούμε τα αίτια του περιστατικού, έχουμε θέσει τον συνοδό σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουμε ενεργοποιήσει εντατικούς εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου.

 

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές, που κάνουν λόγο για προηγούμενους πειθαρχικούς ελέγχους του συγκεκριμένου εργαζομένου, η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιήθηκαν σε προγενέστερο χρόνο, υπό το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

 

Αυτό ωστόσο δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το γεγονός. Στόχος μας παραμένει η διαφύλαξη της αξιοπιστίας και της ακεραιότητας της εταιρείας μας, έχοντας πάντα τον επιβάτη στο επίκεντρο των ενεργειών μας.

 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της «Hellenic Train», Νίκος Κιουτσούκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «προφανώς ένας τέτοιος εργαζόμενος οφείλει να βρεθεί εκτός εταιρείας». «Ερεύνησα τη διαδικασία, ωστόσο δεν έχω μιλήσει με τον ίδιο τον ελεγκτή», ανέφερε. Και πρόσθεσε «η εταιρεία θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες όταν παρατηρείται κλοπή και μάλιστα από εργαζόμενο».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Κιουτσούκης έκανε λόγο για βεβαρημένο παρελθόν του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

 

Για τον συγκεκριμένο ελεγκτή υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε προβεί και παλιότερα σε αντίστοιχες ενέργειες.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη