Γρηγόρης Δημητριάδης – υποκλοπές / Απορρίφθηκε η αγωγή του κατά «Εφημερίδας Συντακτών», Reporters United και Κουκάκη


Απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη η αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη κατά των Reporters United, της «Εφημερίδας των Συντακτών» αλλά και κατά του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, αναφορικά με τα δημοσιεύματά τους για την εμπλοκή του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στo σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κ. Δημητριάδη, και αποδέχθηκε ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των R.U. δεν είχε ψευδές περιεχόμενο ούτε υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο.

Την εξέλιξη αναδημοσίευσε στο Twitter και η εισηγήτρια της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου Σόφι ιν’τ Βελντ, κάνοντας λόγο για «καλά νέα».

«Δεν μπορούμε όμως να πανηγυρίζουμε. Η δημοσιογραφική εργασία για την υπόθεση των υποκλοπών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Και η Δικαιοσύνη θα αργήσει πολύ να αποδοθεί» επισημαίνει σε σχετική ανάρτηση για την απόρριψη της αγωγής σε βάρος του ο Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει στόχος παρακολούθησης με κακόβουλο λογισμικό.

 

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις αποκαλύψεις ο κ Δημητριάδης παραιτήθηκε και ξεκίνησε μια ολόκληρη βιομηχανία αγωγών εις βάρος ορισμένων ΜΜΕ τα οποία έκαναν σύνδεση του ονόματός του με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος έχει καταθέσει εκφοβιστική αγωγή και εναντίον του tvxs.gr, η οποία εκδικάζεται τον Ιανουάριο, ζητώντας 550.000 αποζημίωση, ενώ 450.000 ευρώ διεκδικεί με άλλη αγωγή του, η οποία στρέφεται προσωπικά εναντίον του Στέλιου Κούλογλου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη