ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ / To ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ξεχωρίζει πανελλήνια


Τα βραβεία Θεάτρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ δίνονται φέτος για δεύτερη χρονιά σε όλους τους τομείς του Ελληνικού θεάτρου. Θεσμός με αυτονόητο και πολύ μεγάλο κύρος, απονέμει τα σημαντικότερα βραβεία της χώρας στον τομέα της θεατρικής πράξης: Ανάμεσα τους βραβεύεται και το ΔΗΠΕΘΕ με την καλύτερη θεατρική παραγωγή της χρονιάς.

Το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, βραβεύτηκε για την καλύτερη παράσταση από όλα τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, για την καλοκαιρινή "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" του θεσμού "ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ", σε σκηνοθεσία της Εύης Σαρμή. Χριστίνα Αναγνώστου, Αστερόπη Χαριτίδου, Γιώργος Καρύδας, Αστέρης Πολυχρονίδης. Δραματουργική επεξεργασία από την Ισιδώρα Μάλαμα. Video animation από τον Βασίλη Κουκμήση. Μουσική δική μου. Κοστούμια της Βάσως Κουνούπη. Η Ελευθερία Ρήγου στο ρόλο της Λυσιστράτης.

 

Πολύ μεγάλη η χαρά όλων μας, δικαιολογημένη και η υπερηφάνεια μας - το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ ξεχωρίζει σε πανελλήνιο επίπεδο: Φέτος συνεργαστήκαμε καλλιτεχνικά με το ΚΘΒΕ ("ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΕΙΠΑΝΕ  - ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΒΓΑΛΑΝΕ"), παρουσιάσαμε την "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" του Σοφοκλή ως εφηβικό θέατρο και φτάσαμε μέχρι το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας, ανεβάσαμε την "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" στα πλαίσια του θεσμού "ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ". Φιλοξενήσαμε στο θέατρο μας ένα πολύ μεγάλο αριθμό δράσεων κοινωνικών και πολιτιστικών κάθε φορέα του τόπου αλλά και της χώρας. Η εξωστρέφεια και η δημιουργικότητα του θεάτρου μας δεν αμφισβητείται, το βραβείο φώτισε αυτά που έχουμε κατακτήσει κι εκείνα για τα οποία δίνουμε μάχη καθημερινή:

Η βραβευμένη μας "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" το καλοκαίρι αυτό έδωσε παράσταση σε τριάντα χωριά και μικρές κοινότητες του Νομού μας, πήγε κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, τους κατοίκους της Ελληνικής (μη τουριστικής) επαρχίας που δυσκολεύονται, που προβληματίζονται, που θυμώνουν πολλές φορές, που ζητούν ένα χαμόγελο, ένα διάλειμμα. Για μένα η περιοδεία αυτή είναι ένα μεγάλο βραβείο, εξίσου συγκινητικό με το βραβείο της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών τεχνών...Η Ένωση τίμησε με το μεγάλο βραβείο της τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, για την συγκλονιστική του προσφορά στο Θέατρο. Ήταν εκεί, ανάμεσα μας. Μοιράστηκε τη χαρά όλων των βραβευμένων και με μια εξαιρετική ομιλία μας θύμισε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνουν και οφείλουν να συμβαίνουν όλα αυτά...Εμείς, στο ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, συνεχίζουμε με πείσμα και πίστη.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη