Π. Κεΐσογλου: «Η Πολυτεχνική Σχολή ας είναι η αρχή»


Την ικανοποίησή του για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στις Σέρρες, εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών Παναγιώτης Κεΐσογλου, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεΐσογλου, η νέα Σχολή θα ενισχύσει σημαντικά το ακαδημαϊκό «αποτύπωμα» της περιοχής, θα προσελκύσει νέες και νέους φοιτητές, θα στηρίξει την τοπική οικονομία και θα αναδείξει τις Σέρρες ως δυναμικό πανεπιστημιακό και ερευνητικό κόμβο.

 

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών υπογραμμίζει τα εξής:

«Η Πολυτεχνική Σχολή ας είναι η αρχή. Χρειαζόμαστε σχολές για τον πρωτογενή τομέα που να δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στον 3ο μεγαλύτερο κάμπο της χώρας.

Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στις Σέρρες, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του ακαδημαϊκού ρόλου της πόλης μας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η νέα Σχολή θα ενισχύσει σημαντικά το ακαδημαϊκό αποτύπωμα της περιοχής μας, θα προσελκύσει νέες και νέους φοιτητές, θα στηρίξει την τοπική οικονομία και θα αναδείξει τις Σέρρες ως δυναμικό πανεπιστημιακό και ερευνητικό κόμβο.

Ταυτόχρονα, οφείλουμε να δούμε μπροστά, να προχωρήσουμε και πιο πέρα:

Η περιοχή μας, με τον τρίτο μεγαλύτερο κάμπο της χώρας, έχει ανάγκη από σχολές που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα και θα δώσουν νέα πνοή στην αγροτική μας παραγωγή. Σχολές όπως η Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, Γεωπονίας, Αγροτουρισμού και Υποδομών Περιβάλλοντος, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ακόμη αναπτυξιακό θεμέλιο για τον τόπο μας.

Η Πολυτεχνική Σχολή είναι μια ισχυρή βάση. Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε πάνω σε αυτή, με όραμα και στόχευση για έναν τόπο που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε κέντρο εκπαίδευσης και καινοτομίας και στον πρωτογενή τομέα».

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη