Παναγιώτης Κοτρώνης / ΕΛΒΟ – σε Ισραηλινά χέρια


• Και ενώ όλη η Ελλάδα διαδηλώνει κατά της Ισραηλινής γενοκτονίας στην Παλαιστίνη

• Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκλήρωσε το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στον ισραηλινό όμιλο SK.

• Η πορεία προς την πλήρη αποβιομηχάνιση της χώρας καλά κρατεί

• Και μάλιστα έχει σχέση με την Εθνική Άμυνα της χώρας, άρα και την ασφάλειά της

• Με την μοναδική υποδομή της ΕΛΒΟ στην κατασκευή οχημάτων ειδικού σκοπού, ο ισραηλινός Όμιλος SK θα ελέγχει ένα μεγάλο μέρος της συνολικής αμυντικής δυνατότητας της Ελλάδας,

• Η ΕΛΒΟ διαθέτει μακρά παράδοση στον ελληνικό αμυντικό τομέα, γνωστή για την παραγωγή εμβληματικών οχημάτων όπως τα τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Leonidas και τα τζιπ Mercedes-Benz G-Class. Η εταιρεία συνδέθηκε με την παραγωγή φορτηγών Steyr, καθώς και εξειδικευμένων οχημάτων και λεωφορείων για την πολιτική προστασία και τις δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον, η πιστοποιημένη γραμμή παραγωγής και συναρμολόγησης αρμάτων Leopard 2 HEL είναι στρατηγικής σημασίας, δεδομένου του εκτεταμένου στόλου της Ελλάδας.

• Το 2014 η ΕΛΒΟ τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το 2014.

• Στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 η ΕΛΒΟ πωλήθηκε στην κοινοπραξία του Ισραήλ Plasan και SK Group ως αποτέλεσμα ιδιωτικοποίησης κατέχοντας ποσοστό 79%

• Από σήμερα κατέχει το 100%

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη