«Πάγωμα» πληρωμών σε αγρότες των Σερρών- Ο αντίκτυπος στην τοπική οικονομία- Κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις


Σε «δραματικούς τόνους» περιγράφει την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα στο νομό Σερρών, ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

 

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, οι έλεγχοι τελικά που διενεργούνται σε αγρότες του νομού Σερρών είναι 3.500, τη στιγμή που σε όλη τη χώρα διενεργούνται 7.000 έλεγχοι.

 

Εξηγώντας τι σημαίνει η διενέργεια των ελέγχων, ο κ. Διαμαντόπουλος υπογράμμισε πως «παγώνουν» οι πληρωμές όλων των δικαιούχων, ακόμη και για τα σχέδια βελτίωσης ή άλλα προγράμματα.

 

Αυτοί που είναι σε καθεστώς ελέγχου, είναι οι μεγάλοι καλλιεργητές και λαμβάνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσά, πράγμα που σημαίνει ότι από το νομό Σερρών θα χαθούν περίπου 40% σε εισοδήματα, για όσο διαρκέσει ο έλεγχος, που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 2 χρόνια.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, ο αντίκτυπος στην οικονομία του νομού, θα είναι «θορυβώδης», καθώς προβλέπει «στάση πληρωμών» σε ενοίκια, γεωπόνους, πρατηριούχους, συνεργεία κ.λπ..

 

Ο κ. Διαμαντόπουλος υποστήριξε πως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο λόγος της «στοχοποίησης» του νομού και ανακοίνωσε την έναρξη επαφών και συναντήσεων με φορείς και βουλευτές, προκειμένου να τους φέρουν προ των ευθυνών τους, ζητώντας τους- παράλληλα- να «χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι».

 

Ο ίδιος προειδοποιεί πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση, τα πανό που αναρτήθηκαν προ καιρού σε χωριά των Σερρών κηρύσσοντας ανεπιθύμητους τους βουλευτές, θα είναι ένα «χάδι» μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

 

Ο κ. Διαμαντόπουλος απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα και προς τους συναδέλφους του αγρότες, να σηκωθούν από τον καναπέ, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να δώσουν με αυτόν τον τρόπο, μία ηχηρή απάντηση στην πολιτική που ακολουθείται.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη