Συγκλονίζει η μαθήτρια Γ’ Λυκείου που βρέθηκε στον Προμαχώνα στο πλευρό του αγρότη πατέρα της και που μιλά στο Infonews24 (Βίντεο)


Του Δημήτρη Κώττα- Infonews24

 

Λόγια λιτά, λόγια απλά, αλλά λόγια «τσεκουράτα», που θα πρέπει να «αφυπνίσουν» όσους αδρανούν, αλλά κυρίως όσους λαμβάνουν αποφάσεις, που θα επηρεάσουν κυρίως τις νεότερες γενιές.

 

Το Infonews24 συνάντησε σήμερα το το βράδυ στον Προμαχώνα, τη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Σύλβια- Βαΐα Μαργαρίτη, από την τοπική κοινότητα Χρυσού, του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, η οποία βρέθηκε εκεί, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον αγρότη πατέρα της, που με τους συναδέλφους του δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης.

 

«Θέλουμε να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη στους αγρότες, να πάρουν τα αυτονόητα. Η κυβέρνηση μας ειρωνεύεται γιατί από το καλοκαίρι δίνει μόνο υποσχέσεις, αλλά αυτά που έδωσε είναι ψίχουλα» δήλωσε η νεαρή μαθήτρια, η οποία φέτος θα δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και με αφοπλιστική ειλικρίνεια εξομολογείται πως οι γονείς της θέλουν να τη σπουδάσουν, αλλά θα το κάνουν με πολύ μεγάλη δυσκολία.

 

Τα μελλοντικά της σχέδια, δεδομένων των συνθηκών, δεν περιλαμβάνουν την παραμονή στο χωριό της, αλλά περιλαμβάνουν την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης ακόμη και στο εξωτερικό.

 

Τα λόγια είναι ένα ακόμη ηχηρό «καμπανάκι», αφού η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Θέλω να φύγω από το χωριό. Δεν μπορώ να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα μου. Και να θέλω δεν έχει μέλλον. Δεν μας βοηθάνε καθόλου και ξεκάθαρα καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα, γιατί η Ελλάδα σ’ αυτόν στηρίζεται».



 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη