Ουκρανία / Νέο σκάνδαλο διαφθοράς – Στι επίκεντρο πρώην πρωθυπουργός


Οι ουκρανικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο και έρευνα στο γραφείο της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο στο Κίεβο, ενώ οι υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς ανακοίνωσαν ότι τη θεωρούν ύποπτη για συμμετοχή σε υπόθεση δωροδοκίας βουλευτών με σκοπό την εξαγορά ψήφων.

 

Συγκεκριμένα, η Ουκρανική Υπηρεσία Κατά της Διαφθοράς (NABU) και η Εισαγγελία για Υποθέσεις Διαφθοράς (SAP) ανέφεραν ότι ερευνούν «την επικεφαλής» κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία φέρεται να πρότεινε σε βουλευτές την αγορά των ψήφων τους, αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών.

 

Αν και οι αρχές δεν κατονόμασαν επισήμως την Τιμοσένκο, στο βίντεο από τις έρευνες που δόθηκε στη δημοσιότητα —παρά το γεγονός ότι το πρόσωπό της είχε καλυφθεί— είναι εύκολα αναγνωρίσιμη.

 

Από την πλευρά της, η Γιούλια Τιμοσένκο απέρριψε τις κατηγορίες μέσω ανάρτησής της στο Facebook, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές «επικοινωνιακή επιχείρηση» και τονίζοντας ότι οι ερευνητές «δεν εντόπισαν τίποτα παράνομο».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη