Π.Ε. Σερρών: Ζημιές με διακοπές ρεύματος «σκόρπισαν» οι ισχυροί άνεμοι


Σημαντικά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν την περιοχή των Σερρών το βράδυ της Τρίτης και το ξημέρωμα της Τετάρτης, με διακοπές ηλεκτροδότησης, πτώσεις δέντρων, κομμένα καλώδια και υλικές ζημιές σε οχήματα.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών Δημήτρη Πολυμέρη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών και στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» τόνισε ότι «ευτυχώς δεν προκλήθηκαν σοβαρές βλάβες, παρά μόνο διακοπές ρεύματος», ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονταν σε συνεχή επιφυλακή για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Πτώσεις δέντρων και ζημιές σε όχημα

 

Στις 5:30 τα ξημερώματα, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Χρυσοπηγής, ισχυρός άνεμος ξερίζωσε δέντρο, το οποίο έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός, ευτυχώς, πρόλαβε να εξέλθει από το όχημα χωρίς να τραυματιστεί. Το δέντρο παρέσυρε και την παροχή ρεύματος, κόβοντας τα σημεία στήριξης, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί διακοπή ηλεκτροδότησης.

Διακοπές ρεύματος και άμεση αποκατάσταση

 

Στις 10:30 το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε διακοπή λειτουργίας του υποσταθμού Σερρών, που τροφοδοτεί τις κοινότητες Λευκώνα και Χριστός, καθώς και τη Βιομηχανική Περιοχή. Χάρη στην άμεση επέμβαση των συνεργείων, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μέσα σε 45 λεπτά.

 

Πτώση δέντρου προκάλεσε επίσης διακοπή ρεύματος σε υποσταθμό που τροφοδοτεί το κέντρο της πόλης των Σερρών και το Γενικό Νοσοκομείο. Η παροχή στο κέντρο επανήλθε σε περίπου 30 λεπτά, ενώ στο Νοσοκομείο αποκαταστάθηκε σε μόλις 12 λεπτά.

 

Προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν και σε Πορρόια και Βυρώνεια, λόγω κομμένων καλωδίων και σπασμένων κλαδιών, με την κατάσταση να εξομαλύνεται σταδιακά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιντικής, Γιώργο Τάτσιο, σήμερα Τετάρτη παρέμειναν κλειστά τα σχολεία στις κοινότητες Νεοχωρίου και Άνω Πορροΐων, ενώ η κοινότητα Ανατολής εξακολουθούσε να μην έχει ρεύμα.

 

Στα Ίβηρα, καθώς και στον δρόμο προς Σκούταρι, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν κλίση στύλων παροχής ρεύματος, γεγονός που καθιστά αναγκαία την άμεση αποκατάσταση ή αντικατάστασή τους.

Επιχείρηση διάσωσης στον Λαϊλιά

 

Στις 1:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση από τέσσερις νεαρούς που είχαν εγκλωβιστεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά, αδυνατώντας να επιστρέψουν λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της κακοκαιρίας. Άμεσα κινητοποιήθηκε υπηρεσιακό όχημα, το οποίο τους προσέγγισε και τους μετέφερε με ασφάλεια, χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.

 

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη