Βόρεια Ελλάδα / Διακινούσαν 240.000 λαθραία τσιγάρα – Δύο συλλήψεις


Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που φέρεται να διακινούσε, από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, περίπου 240.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο που εκτιμάται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ από απώλειες δασμών και φόρων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας.

 

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 41 και 52 ετών, με τη συμμετοχή αστυνομικών του αρμόδιου γραφείου δίωξης, καθώς και τη συνδρομή ειδικών ομάδων.

 

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοχευμένες ενέργειες, που αποκάλυψαν τη δομή και τη μεθοδολογία δράσης του κυκλώματος.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο 41χρονος είχε τον ρόλο της αποθήκευσης των λαθραίων προϊόντων σε δύο κατοικίες στον Ασπρόπυργο, λειτουργώντας ως «καβάτζες», και τροφοδοτούσε σε τακτική βάση τον 52χρονο συνεργό του. Ο τελευταίος φέρεται να αναλάμβανε τη διανομή των τσιγάρων σε πελατολόγιο σε περιοχές της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας, αποκομίζοντας σημαντικά παράνομα κέρδη.

 

Κατά τις έρευνες σε Ασπρόπυργο και Βάρη, κατασχέθηκαν πάνω από 18.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, περισσότερες από 2.000 συσκευασίες καπνού, ένα περίστροφο κρότου, τρία οχήματα, 945 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις που εξετάζονται.

 

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη