«Αγώνα δρόμου» για να σωθεί η νέα κολυμβητική περίοδος, δίνει η δημοτική αρχή Σερρών, όπως ανέφερε στο Infonews24, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Σερρών Παύλος Πουλιάκας.
Όπως δήλωσε ο κ. Πουλιάκας, όσον αφορά στο νέο κολυμβητήριο (προκάτ) τη Δευτέρα ή την Τρίτη εκδίδεται η προέγκριση της οικοδομικής άδειας, θα ακολουθήσει η έκδοση της οριστικής οικοδομικής, μια διαδικασία πολύ πιο γρήγορη και εύκολη, με τον ίδιο να εκφράζει την πεποίθηση ότι σε ένα 10ήμερο θα είναι έτοιμη η διαδικασία.
Θα ακολουθήσει η αποστολή του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η θετική γνωμοδότηση και να υπογραφεί η σύμβαση.
«Αμέσως μετά θα ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβουμε τη νέα κολυμβητική περίοδο, να είναι έτοιμο το προκάτ, να αποδοθεί στους Σερραίους, καθώς η πόλη μας έχει παράδοση στην κολύμβηση και έχει αρκετό καιρό χωρίς κολυμβητήριο και θα πρέπει να επιδιώξουμε να σώσουμε τη νέα κολυμβητική περίοδο» δήλωσε στο Infonews24 ο κ. Πουλιάκας.
Όσον αφορά στο παλαιό κολυμβητήριο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας ανέφερε πως μέσα στο Μάρτιο ολοκληρώνεται η παροχή υπηρεσίας για τα τεύχη δημοπράτησης, θα συνταχθεί και ανακοινωθεί ο αναγκαίος προϋπολογισμός και η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να βρει και να εξασφαλίσει τα χρήματα του προϋπολογισμού, για να προχωρήσει η ριζική επιδιόρθωση του κολυμβητηρίου.
Ο κ. Πουλιάκας παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πως το έργο προχωρά με μελετοκατασκευή, που είναι πιο γρήγορη διαδικασία από την ξεχωριστή μελέτη και μετά την κατασκευή.
«Υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τους αναγκαίους πόρους για να χρηματοδοτήσουμε τη μελετοκατασκευή. Προσπαθούμε να το κάνουμε καινούριο ουσιαστικά, γιατί τα προβλήματα του παλαιού κολυμβητηρίου είναι και υπέργεια και υπόγεια και πρέπει να το δούμε συνολικά» υπογράμμισε ο κ. Πουλιάκας.
