ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Παραιτήθηκε και η Θένια Χαραλαμπίδου


Την παραίτησή της από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπεβαλλε σήμερα και η Σερραία Θένια Χαραλαμπίδου.

 

Στην παραίτησή της, η κ. Χαραλαμπίδου εκτιμά ότι η πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν διαμορφώνει μια πειστική προοπτική για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου ούτε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

 

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους για την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και τους αγώνες που δώσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Συμμετείχα στην κοινή μας προσπάθεια με συνέπεια και ειλικρίνεια, πιστεύοντας ότι η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος αποτελούν δύναμη κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ισότητας και προόδου για την κοινωνία.

Σε όλη τη δημόσια διαδρομή μου, είτε ως δημοτική σύμβουλος είτε ως συνδικαλίστρια, αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με γνώμονα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια. Οι αρχές και οι αξίες αυτές παραμένουν για μένα αδιαπραγμάτευτες.

Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση του κόμματος και ευρύτερα του αριστερού και προοδευτικού χώρου. Σήμερα εκτιμώ ότι η πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν διαμορφώνει μια πειστική προοπτική για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου ούτε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

Για τους λόγους αυτούς, παραιτούμαι από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής και αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις ίδιες αξίες και τους ίδιους στόχους».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη