Σέρρες: Σε εξέλιξη το…«κυνήγι» της φοιτητικής στέγης-Πρώτη επιλογή των φοιτητών τα επιπλωμένα διαμερίσματα


Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι φοιτήτριες, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, αναζητώντας ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση στην πόλη των Σερρών.

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής η κίνηση στα μεσιτικά γραφεία της πόλης των Σερρών δεκαπλασιάστηκε με τους γονείς να ξεκινούν την αναζήτηση στέγης για τα παιδιά τους.

«Μέχρι σήμερα, περίπου το 40% των φοιτητών που αναζητούν κατοικία στις Σέρρες έχουν καταφέρει να βρουν το σπίτι που επιθυμούσαν, ενώ φέτος φαίνεται πως όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται τα μεσιτικά γραφεία της πόλης, προκειμένου να εντοπίσουν πιο γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό τους» αναφέρει στο Infonews24, ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου Γιάννης Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν κυρίως μικρά και λειτουργικά διαμερίσματα, γκαρσονιέρες και δυάρια, με βασικά κριτήρια την καλή κατάσταση του ακινήτου. «Ιδιαίτερη ζήτηση παρουσιάζουν τα επιπλωμένα ακίνητα, καθώς αποτελούν μία πρακτική λύση για τους φοιτητές που έρχονται στις Σέρρες από άλλες περιοχές της χώρας και δεν θέλουν να επωμιστούν το επιπλέον κόστος αγοράς επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών» τονίζει ο κ. Δήμου.

Το ύψος των ενοικίων είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τις οικογένειες. Όπως ο σημειώνει ο κ. Δήμου, φέτος καταγράφεται αύξηση στις τιμές, κυρίως στα ακίνητα που διαθέτουν σύγχρονες παροχές και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. «Η πρώτη επιλογή των φοιτητών φαίνεται να είναι τα επιπλωμένα διαμερίσματα, με ατομική θέρμανση» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ενδεικτικά, για μία γκαρσονιέρα με δύο ανακαινισμένους χώρους, καινούργια έπιπλα και ατομική θέρμανση, η τιμή μπορεί να φτάσει έως και τα 500 ευρώ τον μήνα. Στα πολύ καλά ακίνητα, οι τιμές κινούνται κατά μέσο όρο μεταξύ 400 και 450 ευρώ, ενώ γκαρσονιέρες με πιο βασικά χαρακτηριστικά διατίθενται από περίπου 300 έως 370 ευρώ τον μήνα. Σε ό,τι αφορά τα στούντιο, οι τιμές εμφανίζονται περισσότερο σταθερές σε σχέση με πέρυσι, ξεκινώντας από περίπου 180 έως 190 ευρώ τον μήνα.

«Το πρόβλημα είναι ότι τα μεγάλα διαθέσιμα ακίνητα που πληρούν όλες αυτές τις προϋποθέσεις δεν είναι πολλά, ενώ τα επιπλωμένα είναι προς εξαφάνιση. Όταν υπάρχει ένα ακίνητο σε σχετικά καινούργια οικοδομή, με ατομική θέρμανση, γίνεται ανάρπαστο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δήμος.

Κλείνοντας, ο κ. Δήμος στέλνει το δικό του μήνυμα στις νέες φοιτήτριες και στους νέους φοιτητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη φοιτητική ζωή. «Εύχομαι υγεία στις φοιτήτριες και τους φοιτητές. Τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα. Καλή σταδιοδρομία και καλές σπουδές! Τα “εμπόδια” είναι μετά τις σπουδές, όταν θα βγουν στον “στίβο” της εργασίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη