Σιδηρόκαστρο : "Πιάνουν" τάφο απο τώρα για όταν πεθάνουν... στα Α΄ νεκροταφεία !!!


Το είδαμε και αυτό !
Νέο φαινόμενο στο Σιδηρόκαστρο, όπου κάποιοι πιάνουν θέση , στα Α΄ νεκροταφεία για όταν πεθάνουν.Το οτι είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Α' νεκροταφεία της πόλης είναι γνωστό εδω και χρόνια , δυστυχώς η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και κάποιοι εν ζωή πολίτες  πιάνουν τάφο για όταν πεθάνουν. Υπάρχουν κενά μεταξύ ορισμένων τάφων και το ερώτημα είναι γιατί δεν έχουν καλυφθεί. Το φαινόμενο αυτό είναι πρωτόγνωρο και τείνει να παίρνει διαστάσεις καθώς ολο και περισσότεροι "πιάνουν" τάφο για να ταφούν όταν έρθει η ώρα τους. Στα νεκροταφεία ο καθένας κάνει οτι θέλει χωρίς να υπάρχει έλεγχος απο τον δήμο, ενω ανύπαρκτος είναι ο σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα με το νέο κομμάτι των νεκροταφείων το οποίο σε λίγο θα φρακάρει και αυτό.  Άγνωστο είναι εαν υπάρχει πρόβλεψη για ανακομιδή των οστών και την δημιουργία οστεοφυλακίου , αλλά και ειδικού χώρου για το εαν κάποιος αφού πεθάνει θελήσει να καεί το σώμα του και η στάχτη του να βρίσκεται στα νεκροταφεία. 























Η καθαριότητα υστερεί, οχι μόνο λόγο του δήμου, αλλά και της έλλειψης σεβασμού μεταξύ αυτών που τα επισκέπτονται. Τα γραφόμενα στον τοίχο υποδηλώνουν το πρόβλημα της καθαριότητας αλλά και την  ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης  και αντιμετώπισης του προβλήματος με τα σκουπίδια.  
Υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων και το τακτικό άδειασμα τους. Να ελέγχονται οι βρύσες για την σωστή λειτουργία τους.









Αλλά και ο εξωτερικών χώρος των νεκροταφείων έχει τα χάλια του με δένδρα ακλάδευτα δίνοντας μια  εικόνα απογοητευτική.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου κ. Κυριάκος Μαυροφρύδης τι λέει για όλα αυτά ;

 













Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη