Την απόλυση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για «φακελάκια» αποφάσισε το Πειθαρχικό


Να θέσει τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για δωροληψία και εκβίαση, σε οριστική αργία και απόλυση, έχει καταλήξει το Πειθαρχικό Συμβούλιο ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες του anexartitos.gr.


Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα του anexartitos.gr, η απόφαση αυτή, αφού καθαρογραφεί και υπογραφεί από τα μέλη του πειθαρχικού, θα κοινοποιηθεί στην Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως η οποία θα εκδώσει τη σχετική απόφαση απόλυσης.

Να θυμίσουμε πως τον Οκτώβριο του 2018 σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος του καθηγητή και δύο ιδιωτών συνεργών του, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας και με την τότε ανακοίνωση της αστυνομίας, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Πηγή: anexartitos.gr




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη