«Η κυβερνητική αδράνεια στο θέμα της διατίμησης προϊόντων, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά, που βοηθούν στον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποτέλεσε το δρόμο ανάπτυξης φαινομένων αισχροκέρδειας, η οποία είναι απολύτως ανήθικη και αντικοινωνική», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών,
Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα. «Η κυβέρνηση έχει πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη για το φαινόμενο. Την ώρα που παρακολουθεί ως παρατηρητής, κάποιοι θησαυρίζουν», συμπλήρωσε ο ίδιος, εξηγώντας πως μέτρα όπως η δήλωση των αποθεμάτων στα προϊόντα αυτά αλλά και του πλαφόν στην προμήθειά τους από τους καταναλωτές είναι απολύτως ανεπαρκή.
Επεσήμανε, ακόμα, ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης, η οποία «μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μία πάρα πολύ γενναία δημόσια παρέμβαση, η οποία θα αφορά και στη διεκδίκηση μείωσης των πλεονασμάτων και στην αξιοποίηση μέρους του μαξιλαριού και στην άμεση επανεκκίνηση των μεγάλων έργων με βάση το σχεδιασμό που είχε κάνει η δική μας διακυβέρνηση, ούτως ώστε η ελληνική οικονομία να πάρει μία ένεση πέντε ως επτά δισ. ευρώ ετησίως για φέτος και του χρόνου. Σε διαφορετική περίπτωση οι συνθήκες θα είναι οδυνηρές».
Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, τέλος, ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού βρίσκουν την ελληνική οικονομία σε αρνητική τροχιά, αφού, μεταξύ άλλων, καταγράφεται «μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τους τέσσερις τελευταίους μήνες, μείωση του ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, μείωση της συνολικής απασχόλησης και ένα τεράστιο ερωτηματικό στην αναπτυξιακή δυναμική την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο», δεδομένα που καθιστούν τις όποιες πρωτοβουλίες εκ μέρους της Πολιτείας επιβεβλημένες και κρίσιμες.
Tags
Eλλάδα