Πολίτης καταγγέλλει την ανευθυνότητα του ΕΟΔΥ live στο Star


Τις τραγικές ελλείψεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη απέναντι στον κοροναϊό με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του αλλά και για τη νοσηλεία των ασθενών, κατείγγειλε ασθενής live στο Star.


Η Κορίνα Ζαρταμοπούλου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού αναφέρεται στις συνθήκες με την παρουσιάστρια να τη διακόπτει και να λέει οτι οι συνθήκες είναι δύσκολες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο, η ασθενής επιμένει τονίζοντας:

«Αυτό που λέτε, δεν θα ήθελα να το κλείσουμε έτσι. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για συνθήκες… αν έχεις μια τουαλέτα για οκτώ άτομα ύποπτα για κορονοϊό, γυναίκες και άντρες, που όντως το αντιμετώπισα. Μια τουαλέτα κοινή, για άντρες - γυναίκες, οκτώ με δέκα άτομα, νοσηλευόμενα ως ύποπτα για κορονοϊό, από τα οποία τρία τουλάχιστον αποδείχτηκαν ότι ήταν κρούσματα. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο το περνάς έτσι, ούτε επειδή έχουν ελείψεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αφενός.

» Αφετέρου δε, αυτό που εγώ έζησα μιάμιση ημέρα στο νοσοκομείο της Νίκαιας, το προσωπικό το βιώνει όλη του τη ζωή. Περνάει όλη του τη ζωή μέσα εκεί και αυτές τις ημέρες δεν σηκώνουν κεφάλι. Και δεν μιλάω καν γι’ αυτό. Εγώ μιλάω για έλειψη - για το ίδιο το προσωπικό - σε εξοπλισμό που θα το προστατεύσει από το να κολλήσει τον κορονοϊό. Είχαν απαγορεύσει να φορούν τις άσπρες ολόσωμες φόρμες στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έμπαιναν μέσα και στις καθαρίστριες γιατί λέει είναι λίγα και μόνο αν επιβεβαιωθεί το κρούσμα θα τα φορέσετε.



» Εγώ μπορεί να έχω κολλήσει και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές εκεί. Και στο Αττικό νοσοκομείο τα μέτρα προστασίας του προσωπικού είναι ανεπαρκέστατα. Μπαίνουν οι άνθρωποι κάθε τρεις ώρες στο θάλαμό μας που





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη