Πρόεδρος Ιδιωτικών Κλινικών: «Η κυβέρνηση μας είχε πει ότι δε θα νοσηλεύσουμε περιστατικά κορονοϊού»

Ο κύριος Σαραφιανός, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ιδιωτικών κλινικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως οι ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, ενώ αρχικά είχαν διαβεβαιωθεί από την πολιτική ηγεσία πως δεν θα χρειαστεί να νοσηλέψουν περιστατικά κορονοϊού, μόλις προχθές «πήραν την προειδοποίηση από την κυβέρνηση» , πως πρέπει να προετοιμαστούν, δίχως να έχουν προβεί στην παραμικρή ενέργεια έως τώρα.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωνε ο κ. Σαραφιανός, σε συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Σεπτέμβριο, « είχε αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να νοσηλευτούν ασθενείς κορονοϊού σε ιδιωτικά νοσοκομεία» , με την κυβέρνηση, δια στόματος Κικίλια, να αναφέρει στον πρόεδρο της ένωσης ιδιωτικών κλινικών πως « θα χρειαστούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία να νοσηλέψουν μόνο περιστατικά non-covid, σε περίπτωση που χρειαστεί» .

 

Ο Γρηγόρης Σαραφιανός μάλιστα, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ  πως, ο ίδιος, σε συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας, είχε αποκλείσει «το ενδεχόμενο να νοσηλευτούν περιστατικά covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία» , επικαλούμενος χωροταξικά ζητήματα, τονίζοντας όμως ότι « δεν υπήρξε στρατηγική»  εκ μέρους της κυβερνήσεως, αφού, «κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλο κύμα στη Θεσσαλονίκη» .

 

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σαραφιανός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κατά πόσο οι ιδιωτικές κλινικές θα ήταν έτοιμες την τωρινή χρονική στιγμή, εάν τους είχε σταλθεί το τελεσίγραφο στα μέσα Οκτώβρη, δήλωσε πως «φυσικά και θα ήταν» , αν και θα υπήρχαν και πάλι ορισμένα ζητήματα με το ιατρικό προσωπικό.

 

«Δεν ξαναμιλήσαμε με το υπουργείο από εχθές, αναγκαστικά θα δεχθούμε περιστατικά, αλλά δεν έχουμε κάνει καμία προετοιμασία»  , δηλώνει επίσης ο κ. Σαραφάκος, αναφέροντας μάλιστα πως, αν και πρότεινε στην κυβέρνηση να λειτουργήσουν ορισμένα νοσοκομεία που έκλεισαν πρόσφατα, «όπως το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 και το Λοιμωδών, στα οποία γίνονταν εργασίες για να λειτουργήσουν» , κάτι τέτοιο δεν προχώρησε.

 

«Εγώ προθυμοποιήθηκα να πάρουμε ασθενείς non covid και από νοσοκομεία όμορων νομών, της Κατερίνης, της Βέροιας του Κιλκίς ώστε να αποφορτιστούν τα δημόσια, αλλά δεν έγινε δεκτό. Είμαστε 9 κλινικές στη θεσσαλονίκη με 1.500-1.700 κλίνες. Μπορούμε να πάρουμε περίπου 1.000 ασθενείς. Το προτείναμε προχθες και μας απάντησαν ότι χθες το πρωί θα υπήρχε μια σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και οι τελικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν εκεί και τελικά επικράτησε η πρόταση της επίταξης» , κατέληξε ο Γρηγόρης Σαραφιανός.

 

 

 

           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη