Εξαδάκτυλος: Λάθος ο σχεδιασμός του εμβολιασμού, πρέπει να αναθεωρηθεί

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την αντίθεση του με τον κυβερνητικό σχεδιασμό σχετικά με τον εμβολιασμό, ζητώντας την αναθεώρηση του, μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει επίσημα στις χώρες της Ε.Ε. , καθώς, όπως υποστήριξε, «η διαδικασία εμβολισμού (όπως έχει παρουσιαστεί), είναι αποθαρρυντική για τους πολίτες».

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, «καλό είναι να υποβληθούν ερωτήσεις πριν φτάσει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο και ανάλογα με τις απαντήσεις του θα εξαρτηθεί αν πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία εμβολιασμού ή όχι. Πριν εμβολιαστεί ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Είναι ένα εμβόλιο που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φέρει κάποια μικρά προβλήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν για να μπορέσουν να αναζητήσουν την αντίστοιχη βοήθεια», με τον πρόεδρο του ΠΙΣ να αναφέρει επίσης πως, ο σημερινός σχεδιασμός του εμβολιασμού, οδηγεί «σε μια απρόσωπη διαδικασία, και ραντεβού στα τυφλά μέσω μιας πλατφόρμας ή μέσω του ΚΕΠ», προειδοποιώντας ότι «εάν εμβολιαστούν λιγότεροι επειδή αποθαρρύνονται από τη διαδικασία, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υποδεέστερο από αυτό που περιμένουμε».

 

«To επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ κρίσιμο. Οι εμβολιασμοί θα πάνε πιο πίσω γιατί η προμήθεια θα είναι μικρότερη η αρχική των εμβολίων από εκείνη που προβλεπόταν. Θα πρέπει να περιορίσουμε την πανδημία», επισήμανε παράλληλα ο κ. Εξαδάκτυλος, αναφέροντας πως ο εμβολιασμός των παιδιών πρέπει να γίνεται μόνο από παιδιάτρους, και υπογραμμίζοντας ότι ότι το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται για το κλείσιμο των ραντεβού του εμβολιασμού, θα πρέπει να διατεθεί για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη