Νέα μετάλλαξη του Covid-19 ανησυχεί τους επιστήμονες

Τουλάχιστον 25 φορές έχει μεταλλαχθεί ο Covid-19 από την αρχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, μετά τη νέα μετάλλαξη στελέχους του ιού το οποίο εντοπίστηκε και στην Αγγλία, ενώ στη συνέχεια εξαπλώθηκε στη Σκωτία και την Ουαλία.

 

Η νέα μετάλλαξη ενδέχεται να ευνοεί την ταχύτητα μετάδοσης του ιού, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως η εν λόγω μετάλλαξη εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία και εικάζεται πως μεταφέρθηκε στην Αγγλία μέσω τουριστών. Δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολικό Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Την Τρίτη, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, δημοσιοποίησε την κωδική ονομασία που έχει δοθεί στο συγκεκριμένο μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού. «Και το όνομα αυτού VUI - 202012/01: Variant Under Investigation - 2020 December/First.... Πρώτο Στέλεχος υπό Διερεύνηση του Δεκεμβρίου του 2020....», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη