Σέρρες - Αναστ. Ρόντζης: «Μόνο με αλήθειες θα πειστεί ο κόσμος»

Η μόνη δομή στην Ελλάδα που πετυχαίνει 3-4 εκατομμύρια εμβολιασμούς κάθε χρόνο σε λιγότερο από δύο μήνες είναι το φαρμακείο, τονίζει με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Σερρών, Αναστάσης Ρόντσης.  Ο κύριος Ρόντσης καλεί τους ειδικούς να ενημερώσουν τους πολίτες υπεύθυνα και να πούνε αλήθειες για το θέμα του εμβολιασμού λέγοντας ότι «το πιο ρεαλιστικό timing που μπορεί να περιμένει να εμβολιαστεί ο πολίτης, είναι να βγει πρώτα ένα εμβόλιο σε φυσιολογικές συνθήκες αποθήκευσης (θερμοκρασία δωματίου ή ψυγείου) όπως φαίνεται να είναι της AstraZeneca και μετά να εμβολιαστεί στο φαρμακείο του»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυρίου Ρόντση

Ο μόνος τρόπος να εμβολιαστεί μαζικά, άμεσα και με ασφάλεια με το εμβόλιο του COVID-19 το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού είναι το φαρμακείο. Η δομή που στην Ελλάδα πετυχαίνει 3-4 εκατομμύρια εμβολιασμούς κάθε χρόνο σε λιγότερο από 2 μήνες.

Οπότε ο Έλληνας πολίτης που απεγνωσμένα ρωτάει πότε θα εμβολιαστεί, ίσως το πιο ρεαλιστικό timing που μπορεί να περιμένει είναι να βγει πρώτα ένα εμβόλιο σε φυσιολογικές συνθήκες αποθήκευσης (θερμοκρασία δωματίου ή ψυγείου) όπως φαίνεται να είναι της AstraZeneca και μετά να εμβολιαστεί στο φαρμακείο του.

Τέλος με απλά μαθηματικά, καθώς:

1)θέλει τουλάχιστον ένα δίμηνο από την πρώτη μέρα εμβολιασμού (καθώς και μια δεύτερη δόση στις 20 μέρες) για να αποκτήσει αυτός που εμβολιάζεται ανοσία,

2)για να πραγματοποιηθεί ανοσία αγέλης πρέπει να εμβολιαστεί το 60-65% του πληθυσμού και

3)το εμβόλιο της AstraZeneca θα είναι το νωρίτερο διαθέσιμο σε 2 μήνες

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ενημερώσει κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΑ ότι μετά το καλοκαίρι είναι εφικτά όλα αυτά.

Βάλτε το πρόβλημα στην σωστή του διάσταση και φτάνει να πουλάτε φρούδες ελπίδες στον κόσμο. Πείτε του την αλήθεια: ότι δύσκολα να κάνει καλοκαίρι, ότι η χρονιά είναι δύσκολη και ότι όντως το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους. Ένα τέλος όμως που θα ρθει προς το τέλος του 2021. Μόνο με αλήθειες θα πειστεί ο κόσμος!

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη