Αναλυτικά όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν την ερχόμενη εβδομάδα- Σχολεία, λιανεμπόριο, κυνήγι, ψάρεμα

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα επαναξιολογούνται και θα επικυρώνονται κάθε εβδομάδα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου:

 

• Σχολεία: Ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις «κόκκινες περιοχές», καθώς επίσης και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές στα δημοτικά σχολεία, ενώ στα νηπιαγωγεία και στους σταθμούς είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και προαιρετική για τους μαθητές.

Υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, όπου είναι εφικτό και αναγκαίο, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εξετασθούν δωρεάν.

 

• Λιανεμπόριο: Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας. Η αναστολή αφορά, επίσης, τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, όπως είναι τα κέντρα περιποίησης νυχιών.

 

• Κυνήγι και ψάρεμα: Παρατείνεται η απαγόρευση.

 

• Χώροι λατρείας: Παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς, δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής, χωρίς την παρουσία πιστών. Οι κηδείες θα γίνονται μόνο με την παρουσία συγγενών πρώτο βαθμού και μέχρι εννέα άτομα.

 

• Εταιρείες: Συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο, δυνατό ποσοστό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

 

• Δικαστήρια: Εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες, με ορισμένες επιπλέον δίκες, ιδίως εκούσιας δικαιοδοσίας. Στις αίθουσες το ανώτατο όριο παρουσίας είναι 15 άτομα και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

 

• Αθλητισμός: Στις 16 και 17 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αγώνες στη Super League 2 και στη Volley League, με όλα τα αυστηρά, υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη Super League 1 και χωρίς παρουσία κοινού.

 

• Προς κατάταξη υπόχρεων στρατιωτικής θητείας: Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν, κατά τη μετάβασή τους στα σημεία κατάταξης, να συνοδεύονται από τους γονείς τους και μόνο, ενώ θα πρέπει να έχουν τα φύλλα πορείας τους. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν βεβαίωση που θα χορηγείται από τις πύλες των κέντρων κατάταξης.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη