Κεντρική Ενωση Επιμλεητηρίων Ελλάδος : Αμεση λειτουργία του λιανεμπορίου με " παράδοση εντός καταστήματος"

Επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς :

Αξιότιμες/οι,

Οι διαρκείς παρατάσεις του lockdown και η εκ νέου αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου έχουν προκαλέσει απόγνωση στον εμπορικό κόσμο. Η ζημία που έχουν υποστεί οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι τεράστια και δεν κατέστη δυνατό να αντισταθμιστεί με τη μέθοδο του «click away». Η μέθοδος αυτή λειτούργησε μερικώς μόνο στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να χαθεί σχεδόν ολοκληρωτικά ο τζίρος τους κατά την εορταστική περίοδο. Η δε εκ νέου αναστολή λειτουργίας τους εν μέσω εκπτωτικής περιόδου αποτελεί τη χαριστική βολή. Επειδή οι επιχειρήσεις μας δεν έχουν άλλα αποθέματα αντοχής και υπομονής, ζητάμε:

 

    την άμεση λειτουργία τους με τη μέθοδο «click in shop», δηλαδή με τη μετάβαση του καταναλωτή στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, και με τήρηση αυστηρών μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με την είσοδο ενός καταναλωτή σε κάθε κατάστημα αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού, ενώ παράλληλα η λειτουργία των καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά.

    την άμεση οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας ανάλογα με τη μείωση του τζίρου τους κατά το διάστημα της αναστολής σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς σε συνάρτηση με τα μηνιαία πάγια έξοδά τους.

 

Είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων κατά το σχεδιασμό της κυβέρνησης για επάνοδο στην κανονικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες για την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την οικονομία γενικότερα θα είναι καταστροφικές.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη