Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Ασκήθηκαν διώξεις κατά Φρουζή και άλλων πρώην στελεχών της Novartis

δημοσίευση από: Sintiki News - 1/12/2021 11:04:00 μ.μ.

Διώξεις εναντίον του Κωνσταντίνου Φρουζή και άλλων πρώην στελεχών της Novartis για το κακούργημα της νομιμοποίησης βρώμικου χρήματος μέσω δωροδοκίας γιατρών άσκησε η εισαγγελία διαφθοράς.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η σχετική δικογραφία είχε ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 όμως λόγω προσφυγών και διαδικαστικών ζητημάτων στα οποία προσέφυγαν τα στελέχη της Novartis. οι διώξεις τελικά ασκήθηκαν μόλις την Δευτέρα.

 

Υπενθυμίζεται πως ακόμη εκκρεμούν οι υποθέσεις των Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία από τους προστατευόμενους μάρτυρες εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Οι τελευταίες εξελίξεις με τις διώξεις των πρώην στελεχών της Novartis έρχονται ύστερα από τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο στην απόφασή του καλούσε το ελληνικό κράτος να προσφύγει σε βάρος της Novartis ζητώντας αποζημιώσεις για αθέμιτες πρακτικές, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία έχουν προκαλέσει ζημιά στο ελληνικό δημόσιο που ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ, από το 2008 έως το 2014.

 

Συγκεκριμένα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από τη μια αναγνώρισε ότι υπήρξε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, καταρρίπτοντας το αφήγημα περί σκευωρίς, και από την άλλη επισημαίνει πως η γνωμοδότησή του βασίστηκε, εκτός από τον συμβιβασμό της εταιρείας στις ΗΠΑ, και στα ευρήματα των ερευνών της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα, βάσει των οποίων έχει ασκηθεί και η ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση με νομοθετικά «τερτίπια» κατάφερε να αφαιρέσει την υπόθεση από την κ. Τουλουπάκη, μέσω της κατάργησης της θέσης. Προκαλεί λοιπόν εύλογα ερωτήματα το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινάει τις διαδικασίες για μια υπόθεση, την οποία η ίδια όλα τα προηγούμενα χρόνια χαρακτήριζε ως «σκευωρία» και επιχείρησε να τη «θάψει» μέσω του «ξηλώματος» της Εισαγγελέως Διαφθοράς, δηλαδή με την απομάκρυνση από τη θερμή περιοχή των σκανδάλων της Ελένης Τουλουπάκη.

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.