Σιδηρόκαστρο. Μνήμες : Σχολική παράταξη οκτάδων

Θυμάμαι πάντα τα σχολεία του Σιδηροκάστρου σε σχηματισμούς παράταξης τριάδων τετράδων και εξάδων,. Ποτέ δεν θυμάμαι σε παράταξη οκτάδων και μάλιστα σε πορεία προς το Παλατίδειο. Διακρίνονται οι Λασκαρίδης (μαέστρος) Αλεκτορίδης, Κασίναλης, και Ταμπάκης στην πρώτη γραμμή. Φαίνεται από τις στολές ότι είναι από εθνική γιορτή. Νικολή?

Γιώργος Τσαταλτσινός

 



Marietta Ioannidou

Κι αν βλεπω καλα, Γιωργο, αγορια και κοριτσια μαζι, κατι πολυ εξαιρετικο θα γιορταζαν!

George Tsatalt

Μαριέττα δυστυχώς πουθενά δεν αναφέρεται κάτι για την φωτογραφία αυτή και το περίεργο είναι η παράταξη ανά οκτάδες που δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη για το σχολείο.

Pantelis Parissis

Ήμουν τυμπανιστης στην μουσικη του δήμου για 2 χρονια,προσπαθώ να διακρίνω αν ειμαι εγω,δεν ειμαι βέβαιος.Ηταν 1965-67...

 

Fotini Pashaleri

Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο σημείο είναι αν είναι οι ημερομηνίες αυτές πρέπει τ ελειωφητες να είναι Η Μάγδα η Μποζου η Μάχη η Δουρδου Η Φιλιτσα

Pantelis Parissis

Στο βάθος ο δρόμος που βγαίνει στο τουριστικό περιπτερο(ΔΙΑΣ)σημερα..Ειναι μπροστα στου Τερζη και το παληο σπίτι του Σπαση...

George Tsatalt

Φωτεινή καλημέρα. Είναι ανάμεσα στην Ελευθερίου Βενιζέλου και 27 Ιουνίου στο ύψος του δημοτικού μεγάρου το οποίο τοποθετείται στο αριστερό της παράταξης. Είναι δύο στενά δρομάκια που ενώνονται υπο γωνία στην πλατειούλα που ήταν και το σπίτι και καφενείο του Τερζή Ζαφείρη. Πίσω και λίγο δεξιά είναι το σιδηρουργείο του Κωνσταντινίδη και φυσικά ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί αριστερά στην πλατεία.Στην γωνία που ενώνονται τα δύο δρομάκια παλιά είχε ένα παντοπωλείο νομίζω.

 

Παντελής Βουκάντσης

Καλημέρα Γιώργο στο 6τάξιο γυμνάσιο σας 1970+




Michael Totokotsopoulos

Σε ευχαριστώ Παντελή για την φωτογραφία , είμαι κι εγώ εδώ μέσα !

Γεννηθέντες το 1956 !

Marietta Ioannidou

Τα παντζουρια που φαινονται μπροστα ειναι νομιζω απο το παλιο σπιτι του Σπαση.

 

George Tsatalt

Παντελή από το Πετρίτσι είχα κάποιον Σιαμπίρη Γιάννη συμμαθητή, τον Νίκο Μπούζα, τον Ζιάκα Γιώργο, τον αείμνηστο κολλητό Τσακούμη Απόστολο με τα αδέλφια του οποίου έχω επαφή στην Θεσσαλονίκη, την  αείμνηστη Βετέρναλη Κατερίνα γεννηθέντες και γεννηθείσες το 1948. Ο Ζιάκας ήταν σκηνοθέτης στην ΕΡΤ δεν γνωρίζω τι απέγινε. Η Κατερίνα ήταν στον ΟΑΕΔ ο Τσακούμης μαθηματικός αλλά πληροφόρηση καμία για Νίκο Μπούζα και Σιαμπίρη Γιάννη. Όταν λες μικρότερος πόσο δηλαδή? Μ' ενδιαφέρει αν έβγαλες Παλατίδειο κι αν έχεις επαφή με τους συμμαθητές και συμμαθήτριές σου.

| Ο Παντελής Βουκάντσης έγραψε: "Όχι δεν είμαι Γιώργο είμαι μικρότερος απο τους Πετριτσιώτες που είναι ανάμεσα τους μπορώ να σου πω επίθετα." -

Παντελής Βουκάντσης

Νομίζω όλοι ζούνε στην Θεσνίκη Γιώργο στην φωτό πρέπει να είναι γεννηθέντες το 56 με 58 αν δεν κάνω λάθος.όχι πήγαινα Σέρρες Τεχνικό.

 

George Tsatalt

Μαριέττα είσαι ακριβώς κάτω από τα παράθυρα αυτά και μάλιστα μαρκαρισμένη σε κόκκινο κύκλο και σε αντίθετη πορεία και άλλη εποχή.



Marietta Ioannidou

XΑ χα, υποστηρίξαμε πάντως την Κύπρο τότε, μέχρι το σταθμό πηγαίναμε περπατώντας! Βλέπω και πολλά καρό παλτά, τώρα είναι πάλι στη μόδα!

George Tsatalt

Έγινε Παντελή ευχαριστώ. Και στις Σέρρες και στο Πετρίτσι έχει δυό καλά παιδιά που ανεβάζουν απίθανες φωτογραφίες από το παρελθόν. Ασχολείσαι με κάτι ενδιαφέρον? Εγώ συνταξιούχος από το 2016 εργαζόμουν σαν ηλεκτρονικός στα νιάτα μου και ακόμη συνεχίζω μ' αυτή τη λόξα και τον εγγονό μου χαχαχα.

| Ο Παντελής Βουκάντσης έγραψε: "Νομίζω όλοι ζούνε στην Θεσνίκη Γιώργο στην φωτό πρέπει να είναι γεννηθέντες το 56 με 58 αν δεν κάνω λάθος.όχι πήγαινα Σέρρες Τεχνικό."

 

Marietta Ioannidou

Mπραβο παρατηρητικοτητα Γιωργο!! Μπροστα μου η Μαιρη και πιο μπροστα η Λενα Τσιγγελα.

Παντως η Κυπρος εξακολουθει να παραμενει στην επικαιροτητα...

 

Pantelis Parissis

Ο Νικος Μπουζας ταχυδρομικός στην Θεσσαλονικη,σημερα ειναι συνταξιούχος προφανώς.Ο Ζιάκας,ηταν ο " μάγκας" της εποχης,πολυ καλο παιδι,δεν γνωριζω που ειναι σημερα..Θα το ψάξω...

 

Fotini Pashaleri

Γιώργο καλησπέρα κατάλαβα πρώην απάντησης απλώς μου φάνηκαν κάτι σαν σκαλιά αριστερά Στο βάθος είναι το περίπτερο της Τουμπενας και δίπλα το ασβεσταδικο της Αλίκης στο μέρος αυτό επεζα με Φελεμεγκη Κασανη Σπαση Σιωη και Τερζηδες

Savvas Kofidis

Τα παλαιοτερα χρόνια πριν και μετά την παρέλαση ,ολα τα τμηματα πηγαιναν στον χώρο της παρέλασης μαζί με την φιλαρμονική ,,,ισως και αυτη η φωτογραφία ειναι λιγο πριν η μετά απο καποια παρέλαση!!!

George Tsatalt

Σάββα ποτέ δεν θυμάμαι τη μπάντα να επιστρέφει τα παρελαύνοντα τμήματα στο σχολείο εδώ φαίνεται πως οδηγούνται προς το σχολείο αλλά δεν πρέπει να είχαν παρελάσει επειδή θα έπρεπε η πρώτη σειρά να έχει κορδέλες διαγώνια στο στήθος και επίσης η μουσική του δήμου έμενε στη θέση της αφού έπρεπε να οδηγεί βηματικά τα αγήματα του στρατού. Δεν ξέρω αν υπήρχε η περίπτωση υποδοχής κάποιου υψηλού προσώπου επειδή φορούν οι μαθητές και μαθήτριες παραδοσιακές στολές. Είναι πάντως περίεργο.

Marietta Ioannidou

Πραγματι, η μουσικη ποτε μετα την παρελαση δεν επεστρεφε με τους μαθητες στο σχολειο, για τον απλο λογο οτι μετα τη μαθητικη ακολουθουσε τοτε η στρατιωτικη παρελαση κι ετσι η μπαντα εξακολουθουσε να παιζει και οι μαθητες χαζευαν κι αυτοι και μετα πηγαιναν βολτα η καθοταν στου Ψαρρα για λεμοναδα!!

Fotini Pashaleri

ΜΑΡιέττα Γεια σου δεξιά το σπίτι ήταν του Χρισελη μάλλον τσελεκιδης ήταν ξάδελφος του παμπα μου και δίπλα του Φελεμεγκη Αυτά υπάρχουν ακόμη αριστερά του Κασανη συνεχόμενα με της Καλής η αν θύμα σε του Θοδωρή και της Φουλας

Νίκος Σκαρλάτος

Νομίζω ότι μπροστά δίπλα στον μαέστρο είναι ο καθηγητής - Γυμναστής ο Περδικάς. Οι μαθητές μετά την παρέλαση με τον Περδικά γυμναστή χόρευαν στην πλατεία και στη συνέχεια παρατεταγμένοι πήγαιναν στο σχολείο, όπου διαλύονταν, αφού επισημαίνονταν και οι παρατηρήσεις. Μας είχε στρατιωτικοποιημένους. Το σπίτι δεξιά είναι του Βατάμου και κάτω είχε ραφείο ο Σιββάς..Πίσω είναι το περίπτερο του Τούμπα.

Elli Konstadinidou

Η γειτονιά μου!!!!!! Εδώ πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου!!!!!

 

Νίκος Σκαρλάτος

Απέναντι με τις ανοιχτές πόρτες ήταν το μαγαζί της Αλίκης της Κρητικού, που πουλούσε ασβέστη, μητέρας του Σταύρου και του Αντώνη, ο οποίος διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής του "ΕΘΝΙΚΟΥ" Σιδηροκάστρου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη