Το Twitter «έριξε» 70.000 ακροδεξιούς λογαριασμούς

Tο Twitter ανακοίνωσε ότι αναστέλλει περισσότερους από 70.000 λογαριασμούς που διακινούν περιεχόμενο σχετιζόμενο με το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon, με το επιχείρημα ότι διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας και προπαγανδίζουν υπέρ της βίας, όπως αυτή που οδήγησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Οι οπαδοί του κινήματος QAnon, κυρίως ακροδεξιοί και συνωμοσιολόγοι, υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο στόχαστρο διότι μυστικά κάνει αγώνα εναντίον δικτύων που εκμεταλλεύονται σεξουαλικά παιδιά, μέλη των οποίων είναι υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών, προσωπικότητες του Χόλιγουντ και σύμμαχοι του «αμερικανικού βαθέος κράτους».

 

Το Twitter ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αναστολή αυτών των λογαριασμών εξαιτίας της πολιορκίας και εισβολής των των οπαδών του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου στο κτίριο του Αμερικανικού Κογκρέσου, αλλά και έπειτα από την αυξανόμενη ανησυχία για τον κίνδυνο βίαιων επεισοδίων κατά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

 

Η αναστολή των λογαριασμών αυτών έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή και προχωρά σταδιακά.

 

Ενέργειες εναντίον του κινήματος QAnon - το οποίο έχει οπαδούς σε πολλές χώρες εκτός ΗΠΑ - προτίθεται να κάνει και η διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων Amazon, που ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αφαιρέσει από το ηλεκτρονικό της κατάστημα προϊόντα που σχετίζονται με αυτό, επικαλούμενη την πολιτική της για απαγόρευση επικίνδυνων αντικειμένων.

 

Η Amazon, η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων στον κόσμο, δέχθηκε πιέσεις μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου, όταν διαπιστώθηκε ότι διέθετε ρούχα, σήματα και βιβλία που συνδέονται με το QAnon.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη