Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Το παρασκήνιο της «καρατόμησης» Λοβέρδου από Γεννηματά

δημοσίευση από: Sintiki News - 1/12/2021 09:54:00 μ.μ.

Άννα Γκρίτζη

Ήταν αναπάντεχο. Ούτε και οι στενοί της συνεργάτες δεν περίμεναν ότι θα αντικαταστήσει τώρα τον Ανδρέα Λοβέρδο ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής με δυο βουλευτές με αντιδεξιό προφίλ, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μιχάλη Κατρίνη.

 

Είχαν γίνει εδώ και καιρό σχετικές συζητήσεις στην Χαριλάου Τρικούπη, ειδικά με αφορμή την απόλυτη ταύτιση του Α. Λοβέρδου με την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση γυναικείων οργανώσεων, αλλά οι αλλαγές προγραμματίζονταν για την Άνοιξη, αφού ελεγχθεί κάπως η κατάσταση σχετικά με την πανδημία.

 

Τελικά, η Φώφη Γεννηματά πήρε την απόφαση σήμερα το πρωί της Τρίτης χωρίς να δώσει κάποια ιδιαίτερη εξήγηση στο επιτελείο της. Εκδόθηκε μία ψυχρή ανακοίνωση και ακολούθησε μια ακόμη πιο ψυχρή δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος δεν αφήνει καμία αιχμή (για την ώρα) σε μια προφανή προσπάθεια να αποδραματοποιήσει την υποβάθμισή του, ενώ επαναφέρει εμφατικά το όνομα ΠΑΣΟΚ φιλοδοξώντας προφανώς να πλασαριστεί ως εκφραστής του στη μάχη για την ηγεσία :

 

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».

 

Τα μηνύματα της Φώφης Γεννηματά είναι προφανή:

 

    Δεν πρόκειται να παραδοθεί στη δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο και στο σύστημα που την υποστηρίζει χωρίς να δώσει μάχη.

    Δεν πρόκειται επειδή κατηγορείται ως ύποπτη για μελλοντική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει την διεκδίκηση προοδευτικής διακυβέρνησης.

    Δεν πρόκειται να ικανοποιήσει την απαίτηση των προκατόχων της Ευ. Βενιζέλου και Κ. Σημίτη για ιδεολογικό προσδιορισμό του ΚΙΝΑΛ μέσα από την ένταξή του στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

 

Συνεργάτες της Φ. Γεννηματά βεβαιώνουν ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δεν ανοίγει το δρόμο του διαλόγου με την αξιωματική αντιπολίτευση στην οποία καταλογίζει λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Και ξεκαθαρίζουν ότι η στάση της απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο δεν σημαίνει εγκατάλειψη της αυτόνομης πορείας και της προσπάθειας αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών στον προοδευτικό χώρο.

 

Το βέβαιο είναι ότι κόβει τις γέφυρες που οδηγούν σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ μετά τις εκλογές. Αν αυτό συμβεί, δεν θα αφορά ολόκληρο το ΚΙΝΑΛ αλλά κάποια στελέχη του.

 

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.