Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Τα διεθνή ΜΜΕ για την υπόθεση Λιγνάδη

δημοσίευση από: Sintiki News - 2/22/2021 10:16:00 μ.μ.

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ συγκέντρωσε η ποινική δίωξη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίηση, με μέσα όπως οι New York Times, το BBC, τo Euronews, το France 24 και το Γαλλικό Πρακτορείο, να δίνουν μεταφέρουν τις εξελίξεις εκτός των τειχών.

Το France 24 και το Γαλλικό Πρακτορείο, σε θέμα με τίτλο «Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας κατηγορείται για βιασμό» κάνουν εκτενή αναφορά στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

 

«Η υπόθεση Λιγνάδη έχει προκαλέσει έναν φραστικό πόλεμο μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης η οποία κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού για καθυστερημένη ανταπόκριση στην υπόθεση και τον πρωθυπουργό για απόπειρα συγκάλυψης». αναφέρει το Γαλλικο πρακτορείο.που κάνει λόγο για  καθυστερημένη αφύπνιση #MeToo»,

 

Οι New York Times, αναφέρουν: «Ο κ. Λιγνάδης είναι ο πιο γνωστός από τους πολυάριθμους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που έχουνκατονομαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις. Και οι κατηγορίες εναντίον του είναι από τις πιο σοβαρές. Παραιτήθηκε από τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά νέους ηθοποιούς, κατηγορίες ωστόσο που  αρνήθηκε. Μετά την παραίτησή του, εμφανίστηκαν περισσότερες καταγγελίες», σημειώνει η εφημερίδα.

 

Το BBC σε θέμα με τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό»,αναφέρεται στην μήνυση εναντίον του για\σεξουαλική κακοποίηση 14χρονου ενώ υπενθυμίζει ότι το κίνημα #MeΤoo άρχισε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της κ. Μπεκατώρου.

 

Το EURONEWS σε δημοσίευμά του με τίτλο «Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό» αναφέρεται στις πολιτικές διαστάσεις και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης εναντίον της υπουργού Πολιτισμού.

 

 

 

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.