Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

 

Οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος διεκδικούν: «Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα. Μονιμοποίηση εκτάκτων. Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Αυξήσεις στους μισθούς. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα».

 

 

Από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν:

▪ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών με βάση τις ανάγκες του λαού.

▪ Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν όλοι μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.

▪ Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

▪ Να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, καθαριότητας).

▪ Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και κλινών ΜΕΘ και επιστράτευση ιδιωτών ιατρών με βάση τις ανάγκες που δημιουργούνται.

 

 

«Δεκατρείς μήνες πέρασαν από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης δεν μπορούν να κρυφτούν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι εμπόρευμα να του βάζουμε τιμή» ανέφερε με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών (ΕΝΙΝΣ) Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

Τέλος, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι το νοσοκομείου, οι οποίοι ζητούν άμεσα τη μονιμοποίησή τους.

 

Στο πλευρό τους και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών και συμμετείχε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

 

Στην ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

«Καταγγέλλει τις αντισυνταξιουχικές, αντεργατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. Με περισσό και άκρατο νεοφιλελευθερισμό, σε συνθήκες πανδημίας και περιορισμών, σαν το λύκο στην αντάρα, επιδιώκει να κατασπαράξει τα υπολείμματα της κοινωνικής ασφάλισης, του Ε.Φ.Κ.Α. και να παραδώσει το σύνολο των εισφορών των εργαζομένων στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ήταν ψεύτικες και απατηλές οι δηλώσεις του προηγούμενου υπουργού κ. Βρούτση που με κομπασμό δήλωνε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Ηλεκτρονικό Ε.Φ.Κ.Α. θα τελείωνε το αίσχος των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων και ότι με ένα «κλικ» οι εργαζόμενοι που θα κατέθεταν αίτηση συνταξιοδότησης θα έπαιρναν άμεσα τη σύνταξή τους.

Όπως είναι γνωστό το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αντί να νοικοκυρευτεί ο Ε.Φ.Κ.Α., όπως διαλαλούσαν, τον πάνε στο φουλ για ιδιωτικοποίηση. Τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης αρχίζουν με την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Στην πορεία της ιδιωτικοποίησης είναι και η πρόσληψη ειδικού συμβούλου (μάναντζερ) στο Υπουργείο Εργασίας με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, της άμεσης καταβολής της Εθνικής Σύνταξης. Συγχρόνως αναθέτει σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία την καταμέτρηση των ενσήμων».

 

 

 




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη