Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στη Γάζα: Νεκρά δέκα μέλη οικογένειας


Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν τη Γάζα για πέμπτη συνεχόμενη νύκτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα μέλη μιας οικογένειας, οκτώ παιδιά και δύο γυναίκες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η παλαιστινιακή υπηρεσία διάσωσης, την ώρα που ο απολογισμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται πλέον σε 132, και οι τραυματίες πλησιάζουν τους 1.000.

 

«Τα παιδιά ήταν ασφαλή στο σπίτι τους, δεν είχαν όπλα, δεν εκτόξευσαν ρουκέτες», κατήγγειλε ο πατέρας των παιδιών που σκοτώθηκαν, Μοχαμάντ Αμπού Χάταμπ από το νοσοκομείο της Σίφα, μιας πόλης της Γάζας. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για «μια φρικτή σφαγή στον καταυλισμό αλ Σάτι».

 

Σημειώνεται ότι, η Αίγυπτος άνοιξε το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο, ώστε να μπορέσουν να περάσουν δέκα ασθενοφόρα που μετέφεραν Παλαιστίνιους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά, προκειμένου να λάβουν βοήθεια σε αιγυπτιακά νοσοκομεία.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα και πρόσθεσε ότι ο στρατός της χώρας θα επιφέρει «βαρύ πλήγμα» στο «τρομοκρατικό» κίνημα της Χαμάς.

 

«Πληρώνουν και θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν ακριβά. Δεν έχει τελειώσει ακόμη», τόνισε ο Νετανιάχου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη