Εκτός «πράσινης λίστας» στη Βρετανία τα ελληνικά νησιά σύμφωνα με την Sun


Εκτός "πράσινης" λίστας σχεδιάζει να αφήσει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον τα ελληνικά και ισπανικά νησιά, όπως αναφέρει η βρετανική Sun.

 

Σημειώνεται πως οι Βρετανοί περιμένουν να ανακοινωθεί ποιες χώρες θα συμπεριλαμβάνονται στην "πράσινη" λίστα, που σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους.

 

Η κατηγοριοποίηση των χωρών στον νέο κατάλογο που θα δημοσιοποιήσει η Βρετανία, βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό του πληθυσμού της κάθε χώρας που έχει εμβολιαστεί, το ποσοστό μολύνσεων, τυχόν μεταλλάξεις του κορονοϊού και η ικανότητα ιχνηλάτησης κάθε χώρας.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λίστα αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στην εβδομάδα και στο "πράσινο" αναφέρει ότι θα είναι το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία. Άλλοι αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί των Βρετανών όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται μερικές εβδομάδες… μακριά από το «πράσινο» και άρα θα είναι στο «πορτοκαλί», όπως και τα νησιά τους φυσικά. Η Πορτογαλία, σύμφωνα με τη Sun, είναι ο μοναδικός μεγάλος ευρωπαϊκός προορισμός που θα μπορούσε να είναι… πράσινος.

 

Η Βρετανία έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για να καταρτίσει τη λίστα της: πόσοι από τους πολίτες της χώρας έχουν εμβολιαστεί, πόσα είναι τα κρούσματα, αν υπάρχουν μεταλλάξεις και πόσο καλή είναι η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Θα δημιουργηθεί, όπως αναφέρεται, ένα σύστημα σαν… τα φανάρια των δρόμων με χώρες στο πράσινο, στο πορτοκαλί και στο κόκκινο.

 

 

 


Διαβάζοντας τα φανάρια

 

Πράσινο

 

    Όχι καραντίνα

    Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

    PCR τεστ δύο ημέρες μετά την επιστροφή

 

Πορτοκαλί

 

    10 ημέρες κατ’οίκον περιορισμός

    Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

    Δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή

 

Κόκκινο

 

    10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την επιστροφή με το κόστος του ξενοδοχείου να είναι αυτή τη στιγμή 1.750 λίρες

    Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

    Δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη