«Σαν πολιτικό ρουσφέτι τα χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη»: Χωρίς λίστες, μόνο με υπογραφή διοικητή


Σε νέες καταγγελίες αναφορικά με τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σημειώνει σε δήλωσή του ότι «ξεκίνησαν τα τακτικά χειρουργεία χωρίς επικαιροποιημένες και αναρτημένες λίστες χειρουργείων όπως ορίζει ο νόμος».

 

Όποιος θέλει να χειρουργηθεί, επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, «θα πρέπει να εξασφαλίσει την υπογραφή διοικητή. Σαν να πρόκειται για πολιτικό ρουσφέτι αφού λίστες δεν αναρτώνται. Περιμένουν ασθενείς δύο χρόνια και δεν γνωρίζουν πότε πρόκειται θα χειρουργηθούν».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαίωσε εμμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποστηρίζοντας ότι πως οι διοικητές βάζουν τις προτεραιότητές τους στα χειρουργεία που θα πρέπει να γίνουν.

 

Αναλυτικά, όπως πως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος:

 

«Στο Ιπποκράτειο λειτουργούν 3 αίθουσες από 9 που λειτουργούσαν προ κορωνοϊού.

Στο Γεννηματάς λειτουργούν 3 αίθουσες από τις 8.

Στο ΑΧΕΠΑ 3 αίθουσες από τις 10. Τα χειρουργεία γίνονται με υπογραφή διοικητή.

Στο Παπανικολάου λειτουργούν 5 αίθουσες από  10.

Στο Παπαγεωργίου λειτουργούν 5 αίθουσες από 14».

 

Οι λόγοι, υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος, που δεν λειτουργούν είναι:

 

-Έλλειψη προσωπικού, ειδικά γιατρών αναισθησιολόγων.

 

-Έλλειψη ΜΕΘ για σοβαρά χειρουργεία.

 

 

 

-Καθυστέρηση στην απόδεσμευσή τους από τη χρήση τους για περιστατικά κορωνοϊού.

 

«Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα για τον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύει αφού δεν ξέρει πότε θα χειρουργηθεί ευρισκόμενος στην αναμονή άνω από δύο χρόνια», σχολιάζει.

 

Τακτικά ιατρεία

 

«Τα τακτικά ιατρεία υπολειτουργούν και οι πολίτες δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού προκειμένου να διαγνώσουν το πρόβλημα της υγείας τους, να εγγραφούν σε λίστα για χειρουργείο εάν χρειάζεται», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 

Σε πολλά νοσοκομεία στους χώρους των τακτικών ιατρείων, συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος, «λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα που πρέπει να φύγουν από τα νοσοκομεία και τους  εμβολιασμούς  να τους αναλάβουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας».

 

«Πτώση στους εμβολιασμούς»

 

Μεγάλη πτώση στην εμβολιαστική κίνηση για την πρώτη δόση παρουσιάζεται στα εμβολιαστικά κέντρα παρά τα 150 ευρώ ως μπόνους εμβολιασμού που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

 

«Παρά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι 30% με 40% η πτώση σε νέους εμβολιασμούς είναι πολύ μεγάλη. Εως και 50% ημερησίως», προσθέτει.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη