Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Ο Τζεφ Μπέζος έκανε το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα με δικό του σκάφος

δημοσίευση από: Sintiki News - 7/21/2021 10:52:00 μ.μ.


Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έκανε σήμερα το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα με δικό του διαστημικό σκάφος, το New Shepard, στην πρώτη πτήση της εταιρείας του, Blue Origin, με κόσμο.

 

Έγινε έτσι ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος που μέσα σε μια εβδομάδα πήγε στο διάστημα με δικό του σκάφος, μετά τον Ρίτσαρν Μπράνσον της Virgin Galactic.

 

Τον ιδρυτή της Amazon συνόδευσαν ο αδερφός του, Μαρκ Μπέζος, ο 18χρονος Όλιβερ Ντάεμεν από την Ολλανδία και η 82χρονη Γουόλι Φανκ, με μακρά εμπιερία απ' τις διαστημικές αποστολές. Οι δύο τελευταίοι έγιναν έτσι ο νεότερος και ο γηραιότερος άνθρωπος που πέταξε ποτέ στο διάστημα.

 

Οι τέσσερις τους ταξίδεψαν μέσα σε μια κάψουλα με πολύ μεγάλα παράθυρα, μέσα από τα οποία μπορούσαν να δουν τη γη.

 

Το New Shepard, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Blue Origin του Μπέζος, έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί την αναπτυσσόμενη αγορά του διαστημικού τουρισμού.

 

Το διαστημικό σκάφος απογειώθηκε στις 16:12 από έναν ιδιωτικό χώρο εκτόξευσης κοντά στην πόλη Βαν Χορν του αγροτικού Τέξας. Έντεκα λεπτά αργότερα έπεσαν με αξελίπτωτα στην έρημο του δυτικού Τέξας. «Η καλύτερη ημέρα» είπε ο Τζεφ Μπέζος μετά την προσγείωση.

 

Δύο λεπτά μετά την εκτόξευση, η κάψουλα χωρίστηκε από τον πύραυλό της και συνέχισε προς τα πάνω προς τη γραμμή Κάρμαν - το πιο ευρέως αναγνωρισμένο όριο του διαστήματος, 100 χιλιόμετρα πάνω.

 

Οι επιβάτες βίωσαν για περίπου τέσσερα λεπτά την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας και έτσι μπόρεσαν να αιωρούνται μέσα στην κάψουλα και να παρακολουθούν τον πλανήτη γη.

 

Στη δεκαετία του 1960, η κ. Φανκ ήταν μέλος μιας γυναικείας ομάδας με το όνομα Ερμής 13. Πραγματοποιήθηκαν οι ίδιες εξετάσεις με τους άνδρες αστροναύτες, αλλά ποτέ δεν πέταξαν στο διάστημα.

 

«Η Γουόλι μπορεί να μας ξεπεράσει όλους. Κατά τη διάρκεια του Ερμή 13, ήταν καλύτερη από όλους τους άντρες και μπορώ να εγγυηθώ ότι αυτό ισχύει ακόμα σήμερα» είπε ο Μπέζος.

 

Η Blue Origin δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της ή για το πόσο γρήγορα θα εντατικοποιήσει τη συχνότητα των πτήσεών της. Ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Σμιθ έχει πει πως η επόμενη πτήση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

 

 

 

Η εταιρεία φαίνεται να διαθέτει μια «δεξαμενή» μελλοντικών πελατών. Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι από τουλάχιστον 143 χώρες συμμετείχαν σε δημοπρασία για να γίνουν οι πρώτοι πελάτες επί πληρωμή, αν και ο νικητής της δημοπρασίας που προσέφερε 28 εκατ. δολάρια αποσύρθηκε τελικά από τη σημερινή πτήση.

 

Άλλος ένας δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο Ίλον Μασκ, σχεδιάζει να στείλει ένα εξ ολοκλήρου αποτελούμενο από πολίτες πλήρωμα σε μια ακόμη πιο φιλόδοξη πτήση τον Σεπτέμβριο: μια πολυήμερη τροχιακή αποστολή με τη διαστημική κάψουλά του, Crew Dragon.

 

 

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.