Φέρτε κι άλλον Μητσοτάκη υπάρχει τρελή ζήτηση!


Γιώργος Βαρεμένος

Εν μέσω δύο κρίσεων, οι συνέπειες των οποίων δεν αμβλύνθηκαν αλλά αντιθέτως οξύνθηκαν από την κυβερνητική πρακτική, το ελληνικό κληρονομικό πολιτικό σύστημα φαίνεται να πιστεύει ότι, παρ’ όλα αυτά και εξ αιτίας των κρίσεων, μπορεί να διαιωνίσει την κυριαρχία του. Στην πανδημία θεωρούν ότι δεν υπέστησαν σημαντικό επικοινωνιακο-πολιτικό πλήγμα, παρότι ο κ. Μητσοτάκης, υπονοώντας ότι στην πρώτη φάση μας έσωσε, υπογραμμίζει συνειρμικά και εξ αντιδιαστολής τις ευθύνες του για την επόμενη φάση, όπου οι απώλειες κατέστησαν ανεξέλεγκτες και φθάσαμε στο τελευταίο επτάμηνο να είμαστε στο χειρότερο 1% παγκοσμίως.

 

Θεωρούν ότι αυτά είναι για τον πολύ κόσμο «ψιλά γράμματα» και ότι σε μία καταρρακωμένη χώρα δημιουργείται και μία καταρρακωμένη συνείδηση, που τους επιτρέπει να συνεχίσουν με την ίδια τακτική, στο θέμα της ακρίβειας αυτή την φορά. Πολύ περισσότερο, πιστεύουν ότι, με την καλλιέργεια όχι μίας κάθετης πολιτικής αντίθεσης στην ρωσική εισβολή, αλλά ενός τοξικού αντιρωσικού κλίματος, θα καταφέρουν να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους όχι απλώς στον πόλεμο, αλλά στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

 

Εξ ού και το οξύμωρο η αγορά να στενεύει σε σημείο επιβολής δελτίων και στην πολιτική αγορά να πέφτει κι άλλος Μητσοτάκης, σαν να υπάρχει τρελλή ζήτηση για ακόμη περισσότερους. Λες και η κοινωνία έπαθε, από τα αλλεπάλληλα πλήγματα, ιστορική αγκύλωση και αναζητά την σταθερότητα σε μία δυναστεία. Το πολιτικό οξύμωρο  πάει να μετατραπεί σε ιστορικό. 

 

 

 

Είναι όμως άραγε τόσο βέβαιοι ότι η αντιρωσική υστερία  μπορεί να είναι το κατάλληλο γι΄ αυτούς όχημα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα; Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι επειδή σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 έπαιξε η Οδησσός, που όμως τότε ανήκε στην Ρωσία. Και μην ρωτήσετε τους κυβερνώντες για το πού βρίσκεται σε όλα αυτά η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Εδώ δεν θέλουν να ακούσουν τραγούδια για την ειρήνη, εσάς θ’ ακούσουν;

 

Θεωρούν ότι ο λαός τους έδωσε το δικαίωμα να τον υποτιμούν αλλά το κάνουν με τέτοια υπερβολή που δεν αποκλείεται ο λαός να το πάρει χαμπάρι και οι κληρονόμοι να “πέσουν απ’ τα σύννεφα”.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη