«Ο Δήμος Σιντικής χρειάζεται επιχειρηματική οπτική» λέει ο Μ. Μουμτζίδης


 Δηλώνει υποψήφιος δήμαρχος το 2023

 

    Παρακμή στο Δήμο με τη σημερινή δημοτική αρχή υποστηρίζει

    Τρείς συνδυασμοί θα φτάσουν στο τέλος στο Πρωτοδικείο εκτιμά

 

 

 

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

 

Υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Ελπίδα για τη Σιντική» δηλώνει ότι θα είναι ο Χαράλαμπος(Μπάμπης) Μουμτζίδης στις δημοτικές εκλογές του 2023.

 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σ.Θ.» υποστηρίζει ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο- όλα λιμνάζουν, από τα ποιο απλά, έως τα πιο σύνθετα- και η λέξη παρακμή χαρακτηρίζει την παρουσία της.

 

Προβλέπει ότι με τον υπάρχον εκλογικό νόμο δεν θα φτάσουν περισσότεροι από τρείς συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο. Τονίζει ότι ο Δήμος Σιντικής χρειάζεται  οπτική επιχειρηματία για να προκόψει και  πιστεύει ότι στο τέλος όλες οι σημερινές αντιπολιτευτικές φωνές θα κινηθούν συνδετικά για το καλό του Δήμου και του τόπου.

 

Τι ωθεί έναν ελεύθερο επαγγελματία με φόρτο καθημερινότητας να θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά διεκδικώντας το αξίωμα του δημάρχου Σιντικής. Τελικώς θα είστε υποψήφιος δήμαρχος; Τι καινούργιο φέρνει η υποψηφιότητά σας;         

 

Ασχολούμαι ήδη με τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος  αρκετά χρόνια και όπως γνωρίζεται αρκετοί δήμαρχοι του νομού  προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο .

 

Βλέπω μέσα από το Δημοτικό συμβούλιο αλλά και σαν απλός δημότης ,να χάνονται ευκαιρίες ,να χρονίζον καταστάσεις ,να μην απορροφούνται κονδύλια. Πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση  χρειάζεται οπτική επιχειρηματία που θα σέβεται τα χρήματα των δημοτων και ξέρει πως θα φέρει περισσότερα .  Για αυτό τον λόγο θα ονομάσουμε την κίνηση  μας «ΕΛΠΙΔΑ για την ΣΙΝΤΙΚΗ»

 

Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια  εδώ και καιρό  και με την ανταπόκριση που συναντάμε στην κοινωνία της σινικής νομίζω ότι θα καταφέρουμε να καταθέσουμε πλήρες  ψηφοδέλτιο την επόμενη χρονιά .

 

Στο Δήμο σας υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και δηλώνεται η πρόθεση από πολλούς να κατεβάσουν συνδυασμό. Ποια είναι η εκτίμησή σας, πόσοι τελικά θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα;    

 

Υπάρχει  έντονο ενδιαφέρον από αρκετούς συνδημότες που προβληματίζονται βλέποντας τον τόπο μας να μένει στάσιμος .Καταρχήν αυτό είναι θετικό ,τέτοιες εποχές πολλοί δημότες  αντί να αδιαφορούν θέλουν να συμμετέχουν και είναι αξιόλογοι άνθρωποι .

 

Μόνιμη επωδός όλων των αντιπολιτευτικών φωνών είναι ότι η παρουσία αυτής της δημοτικής αρχής είναι επιζήμια και δεν προσφέρει στο Δήμο. Φαίνεται όμως να μην είναι ικανές να συσπειρώσουν δυνάμεις ώστε να διεκδικηθεί με αξιώσεις ο Δήμος. Γιατί;               

 

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει εξαντλήσει εδώ και καιρό την όποια προσφορά της που έχει  καταγραφεί στην συνείδηση των δημοτών . Είναι η μοναδική δημοτική αρχή που έχασε εργα ώριμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή [εξοικονομώ, αεροδρόμιο Χορτερού κ.λ.π] και δεν κατάφερε να  κάνει μελέτες να ωριμάσουν και να υλοποιήσει έστω και ΕΝΑ ΕΡΓΟ  όπως το ανοικτό κέντρο εμπορίου το ενυδρείο Βυρώνειας  κ.λ.π.

 

Ο εκλογικός νόμος απαιτεί παρά πολλά άτομα στους συνδυασμούς  και δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στο πρωτοδικείο περισσότεροι από δυο τρεις συνδυασμούς .

 

Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η στάση όλων των υποψηφίων που διεκδίκησαν το Δήμο Σιντικής στις εκλογές του 2019, μπορούν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε ένα συνδυασμό απέναντι στο σημερινό δήμαρχο; 

 

ΤΟ σύνθημα μας είναι  ΕΝΩΝΟΥΜΕ δυνάμεις ,ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ ιδέες ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ την Σιντική του μέλλοντος.  Πριν ένα χρόνο ζήτησα από όλες τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις να ενωθούμε σε μια κοινή προσπάθεια χωρίς να  διεκδικώ θέση ηγετική   ,δυστυχώς δεν μπήκαμε σε έναν διάλογο που θα οδηγούσε σε μια συλλογική πρόταση . Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να πάει καλύτερα ο τόπος μας και θα υπάρξουν συγκλίσεις .

 

Πως θα χαρακτηρίζατε την δεύτερη δημαρχιακή θητεία της νυν δημοτικής αρχής;

 

Με μια λέξη παρακμή . Δεν λύνει ούτε τα αυτονόητα .Στα λουτρά Σιδηροκάστρου οι ορκωτοί ελεγκτές διαπίστωσαν έλλειμμα  δεκάδες χιλιάδων ευρώ . Τα  προβλήματα αφήνονται να χρονίζουν και να διογκώνονται  από τα ποιο απλά έως τα ποιο δύσκολα .

 

Είστε οικονομικός παράγοντας της περιοχής και μπορείτε να σταθμίσετε τα πράγματα και από άλλες πλευρές. Ο Δήμος σας έχει πραγματικά τόσο συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να υπάρξει μία σοβαρή ανάπτυξη ή πρόκειται για μία υπερβολική εκτίμηση που αυτάρεσκα διατυπώνεται;

 

Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα που μπορούσε να αξιοποιήσουμε ,η Κερκίνη η γεωθερμία ο δασικός πλούτος ,η πολιτιστική μας κληρονομιά και ο εκτεταμένος πρωτογενής τομέας της περιοχής δηλαδή γεωργία και κτηνοτροφία .

 

Πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν αυτοδιοικητικές  γέφυρες με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό .

 

 Που είστε πολιτικά τοποθετημένος, κεντροαριστερός, κεντρώος, κεντροδεξιός;

 

Ποτέ δεν έχω κρύψει την πολιτική μου τοποθέτηση  η την ιδεολογική μου ταυτότητα .Όλοι  την γνωρίζουν . Εδώ όμως μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση που οφείλει  να είναι ακομμάτιστη ,ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη .Να υπηρετεί ΟΛΟΥΣ τους δημότες χωρίς αποκλεισμούς ,χωρίς διαπλοκή ,χωρίς προτιμήσεις η εξαιρέσεις .

 

 

 

 

 

1 Σχόλια

  1. "Που είστε πολιτικά τοποθετημένος, κεντροαριστερός, κεντρώος, κεντροδεξιός;"

    δηλαδη σαν να ρωτάς κάποιον "Που είστε πολιτικά τοποθετημένος,πασοκ; πασοκ η πασοκ;"

    το αριστερά δεξιά χάθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη