Τις εγκαταστάσεις αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ηράκλειας και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ


Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γεώργιος Κουτσάκης συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηράκλειας (ΔΕΥΑΗ) Δημήτριο Μπαντοτάκη, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Αλεξανδρούπολης.

 

Ξεναγήθηκαν από Αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου στο υπό κατασκευή έργο που θεωρείται ως το πρώτο βήμα αξιοποίησης της διαθέσιμης γεωθερμικής ενέργειας για τηλεθέρμανση δημόσιων κτηρίων και θέρμανση θερμοκηπίων. Στο έργο χρησιμοποιείται δίκτυο διανομής μήκους 14,3-18 km και συνολικής θερμικής ισχύος που υπολογίζεται στα 10 MW, ενώ προβλέπεται η κατασκευή θερμικού σταθμού με πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας, διανομείς νερού και συστήματα αυτοματισμού καθώς και 2 γεωτρήσεων επανεισαγωγής, βάθους 500-550m η κάθε μια.

 

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή πρόθεση ανταλλαγής γνώσεων και πρακτικών για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του Δήμου Ηράκλειας.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη