Giorgos Toulas : Στις δεύτερες εκλογές να βρεθεί ένα κόμμα και να μιλήσει για όσα δεν ειπώθηκε κουβέντα στις πρώτες


Ελπίζω μπροστά στις δεύτερες εκλογές να βρεθεί ένα κόμμα και να μιλήσει για όσα δεν ειπώθηκε κουβέντα στις πρώτες:

-Για το τι σημαίνει μετατρέπω μια ολόκληρη χώρα σε επικράτεια τουρισμού γεμίζοντας πισίνες νησιά που το νερό είναι δυσεύρετο και καμαρώνοντας που θα βουλιάξουν και φέτος τόποι χωρίς υποδομές, γνωρίζοντας πόσο ευάλωτος είναι ο τουρισμός σε κάθε αναταραχή, γεωπολιτική, κλιματική, οικονομική, υγειονομική κλπ. Δεν γίνεται να μετατραπούν τα κέντρα των μεγάλων πόλεων αποκλειστικά σε σκηνικά τουριστικά χωρίς άλλη ζωή και δραστηριότητα, χωρίς κατοίκους.

-Για το τι είδους παραγωγικό μοντέλο θα έπρεπε να ακολουθήσει μια χώρα πέρα από την εστίαση και τη φιλοξενία. Αλλιώς ας λέμε στα πανεπιστήμια σας σπουδάζουμε για να γίνετε στο τέλος σερβιτόροι.

-Για την αλλαγή μοντέλου στην αγροτική παραγωγή όπου λέξεις όπως καινοτομία και τεχνολογική εξέλιξη είναι άγνωστες.

-Για το δικαστικό εκσυγχρονισμό όπου η ελπίδα να ολοκληρωθεί μια υπόθεση στα δικαστήρια πάει πλέον μετά θάνατον.

-Την ανεξέλεγκτη αύξηση της βιας (εμφυλης, οπαδικης, ενδοοικογενειακης).

-Για την ψυχική υγεία. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις, εγκλησμοί, απώλεια βεβαιοτήτων οδήγησε εκ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε ψυχική αστάθεια.

-Για την επένδυση στον πολιτισμό και μια πολιτιστική πολιτική ουσιαστική. Όχι άλλο τα γνωστά ρουσφέτια φέτος το καλοκαίρι θα επιδοτήσουμε τον κομματικό μας καλλιτέχνη και τον αρχαιολογικό τόπο με τους τάφους των αρχαίων επιφανών Μακεδόνων που βρίσκεται σε περιοχή ανεπιθύμητης αρχαιολόγου θα τον αφήσουμε να ρημάξει.

-Για ουσιαστικά κίνητρα στους νέους να γυρίσουν πίσω και να νοιώθουν καλά που ζουν εδώ.

-Για τις τεκτονικές αλλαγές στη γεωπολιτική που ο γείτονας πάντα είναι γάτος και τις παρακολουθεί και μεις κοιτάζουμε αμέτοχοι.

-Για το τι θα φέρει η απόλυτη επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης και πώς θα βρεθούμε στην πλευρά αυτών που πρόλαβαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό.

-Για την υπογεννητικότητα, τη μείωση του πληθυσμού, την ερήμωση της επαρχίας.

-Για το περιβάλλον φίλε. Δες τι έγινε στην Ιταλία σε μια και μόνη εβδομάδα.

Ας ξυπνήσουν τα κόμματα από το λήθαργο. Η ζωή προχωράει.

Στην εικόνα (της Λίνας Βανίδη) τα ιπτάμενα δέντρα της Τσιμισκή, που κόβονται τέλος Μαϊου γιατί είναι άρρωστα, αντί να παλέψουμε για τη σωτηρία τους. Δεν περίμεναν καν τον Οκτώβρη, να περάσει ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλης ένα σκίερο καλοκαίρι. Όλα λάθος.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη