Σκοταδισμός στην Ηράκλεια απο τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου


Την τρίτη 30/05/23 το βράδυ, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου με τους παπάδες "πασών" των εκκλησιών συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Ηράκλειας.

Απαίτησαν από την Δημοτική Αρχή να μην συζητηθεί αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου για την στέγαση στο Δημοτικό σχολείο.

"Αγγελία":::

"Ζητείται χώρος στέγασης του πολιτιστικού συλλόγου (αριθμεί περίπου 100 μέλη) και του χορευτικού τμήματος που διαθέτει".

Λέτε να φτάσουμε εδώ?!

ΥΓ 1. Υπ' όψιν στους συγκεντρωμένους ήταν και ο πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής, στον οποίο έχει παραχωρηθεί χώρος στέγασης όταν βρίσκεται στο χωριό.

ΥΓ 2. Υπάρχουν ομόφωνες γνωμοδοτικές αποφάσεις προς τη Δημοτική Αρχή του κοινοτικού συμβουλίου για παραχώρηση χρήσης αιθουσών του Δημοτικού σχολείου τόσο στην εκκλησία όσο και στον πολιτιστικό σύλλογο.

-Πασχάλης Χρυσολόγου

Κοινότητα Ζευγολατειού

 

κατερινα κανακη

Λοιπόν, πρέπει να λήξει οριστικά αυτό το θέμα: εν έτει 2023 "πιέζουν", -τυχόν -"εκβιάζουν", την δημοτική αρχή οι ρασοφοροι της Μητρόπολης για την χρήση της αίθουσας του σχολείου του χωριού!!

Είναι μεσαίωνας, είναι προσβολή για τους κατοίκους οι τυχάρπαστοι να αμφισβητούν την θέληση τους , τον πολιτισμό τους και τις ομόφωνες αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου.

Όσο για την δημοτική αρχή, που είναι η καθ' ύλην αρμόδια για το θέμα, έπρεπε, αν ήθελε, να το έχει λύσει από χθές!!

 

Apostolos Papadopoulos

Το σχολειό αυτό κτίστηκε με πολύ κόπο,ιδρώτα,αίμα γιατί υπήρχε μέσα στη ψυχή των παππούδων και γιαγιάδων μας η λαχτάρα της μόρφωσης κάτι που κουβάλησαν ακέραιο από τη χαμένη πατρίδα τους.Μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν παιδιά για να κελαηδήσουν τα χελιδόνια της μόρφωσης σε αυτόν τον ιερό χώρο,όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σταθεί εμπόδιο σε αυτήν την ανάγκη για πολιτισμό των κατοίκων του χωριού μας.Κάθε προσπάθεια που είναι απέναντι σε αυτή την ανάγκη είναι εχθρική του πολιτισμού που από γενεά σε γενεά κουβαλά με όλες τις δυσκολίες ο λαός μας.Αν θέλουμε η θρησκεία μας να θεωρείται μέρος αυτού του πολιτισμού μας έχει χρέος να είναι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια των λιγοστών κατοίκων που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν άσβεστη αυτή τη φλόγα για πολιτισμό.Λυπάμαι βαθύτατα για αυτή τη στάση,εύχομαι το καλό.Απόστολος Αθανασίου και Ελένης Παπαδόπουλος.

 

Γιάννης Παπαγρηγορίου

Τα δημοτικά σχολεία και τα κτήρια τους ανηκουν στους Δημους, οι οποίοι και ειναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση των κτηριων και τη χρηση τους. Οπου κλεινουν τα σχολεία γίνονται μουσεία και πολιτιστικά κέντρα για να συνεχισουν να δίνουν ζωή και πολιτισμό στα χωριά.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Καλά θα κάνουν οι ρασοφοροι του χωριού,να σταματήσουν να ασχολούνται και να διχάζουν τούς κατοίκους,με τίς αποφάσεις τους.

Το σχολείο,ανήκει στον Δημο,και δεν είναι τσιφλίκι του κάθε Παππά.

Οι Παππάδες καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα δρώμενα τους,μνημόσυνα -γαμους -κηδειες-και ότι άλλο αφορά τα εκκλησιαστικά του χωριού.

Ο πολιτιστικός σύλλογος που άρχισε να αναπτύσσεται στο χωριό,με το χορευτικο,τις ιατρικές δραστηριότητες,τις δημιουργίες των προέδρων και λοιπών κατοίκων, φαίνεται ότι μερικοί του κλήρου,δεν θέλουν να βλέπουν αυτήν την ανάπτυξη με τέτοιο Ρυθμό.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ,να σταματήσουν να ασχολούνται (ομαδικά με άλλους παπάδες άλλων χωριών),και να κοιτάξουν το ποίμνιό τους,για να ελκύσουν περισσότερο κόσμο προς την εκκλησία.

Άντε γιατί το παραμύθι αυτό κρατάει πολύ καιρό...

Ο νέος ρασοφορος του Ζευγολατιού πρέπει να ντρέπεται για όλα αυτά...

Τον καταγγελλω επώνυμα.

 

Sofia Nikiforidou

Το σχολεια ανηκουν στον Δημο.

 

Μηλιά Θεοχαριδου

Αδικο κ παράλληλα εγωιστικό.Ειναι αυτοί που όλα τα χρόνια μας διδάσκουν την αγάπη ,ταπείνωση κ υποχώρηση.....είναι όλοι τους μες' την υποκρισία κ το συμφερον

 

Akrivi Ivirka

Αφού νομικά (σχέδιο Καλλικράτης αν δεν κάνω λάθος) οι δήμοι έχουν σχεδόν όλες τις αρμοδιότητες για τα σχολεία και νομοθετική εξουσιοδότηση για ειδικά τοπικά θέματα, όπως η λειτουργία πολιτιστικών κέντρων, για τι πράγμα μιλάμε; Είναι η Εκκλησία πιο πάνω από το Νομοθέτη;

 

Χρηστος Νικηφοριδης

Απαράδεκτοι

 

Nikos Koukidis

Μεγάλη ντροπή αυτό πού γίνεται κάποιοι αποτυχημένη στην ζωή τους το μόνο που θέλουν είναι να σπέρνουν μίσος και διχόνοια στο χωριό μας.Μηπως πρέπει να Πάρη θέσει η πολιτική ηγεσία τού νομού μας μήπως πρέπει να πάρει μία θέσει επίσημα η δημοτική αρχή μήπως πρέπει να ενημερωθούν τα ΜΜΕ.

 

Maria Kerasnoudi

Τούτο δω το σχολείο ανέδειξε χροοοοονια τώρα παιδιά και πολίτες αυτού του χωριού με αξίες, με ιδανικά, με μόρφωση,με ήθος, με σεβασμό, με πολιτισμό, με αλληλεγγύη, με αγάπη, με ο,τι διαμορφώνει έναν άνθρωπο καλό καγαθο!!!!! Ο πολιτιστικός σύλλογος ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ αναδεικνύει όλα τα παραπάνω και δίνει ΖΩΗ σε μια κοινωνία που την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτε! Και εύγε τους! Η εκκλησία που είναι σε όλο αυτό; Ποιες προσπάθειες καταβάλλει ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στις ανάγκες αυτου του τόπου και να είναι αρωγός αν όχι μπροστάρης; Διερωτώμαι εγώ τώρα! Επίσης κ. Δήμαρχε της Ηρακλειας κάνω λάθος ο,τι τα σχολεία ανήκουν στους δήμους και όχι στην Εκκλησία; Αγάπη, σύμπνοια, αλληλεγγύη διδασκόμαστε;

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη